- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (10.08.2017, 14:33)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul Republicii Moldova, criticat că acordă cetăţenie în baza unor interese financiare
Organizaţia nonguvernamentală Transparency International a criticat joi guvernul Republicii Moldova pentru că acordă cetăţenie unor persoane care investesc în statul est-european, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.
Urmărește
412 afișări
Guvernul Republicii Moldova, criticat că acordă cetăţenie în baza unor interese financiare
În baza unui amendament adoptat de Parlamentul de la Chişinău, la 26 decembrie, persoanele care investesc cel puţin 100.000 de euro, cumpără proprietăţi sau împrumută statului minimum 250.000 de euro, timp de cinci ani, pot obţine cetăţenia moldovenească.
Guvernul Republicii Moldova a motivat acest amendament prin faptul că are nevoie de fonduri pentru dezvoltarea ţării, una dintre cele mai sărace din Europa, unde salariul mediu lunar este de 315 dolari.
Veaceslav Negruţă, expert în cadrul Transparency International Moldova, a declarat că măsurile adoptate de guvernul moldovean "ar putea să legalizeze banii negri" în fostul stat sovietic, unde "corupţia este endemică".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Legea pentru acordarea cetăţeniei prevede că există o limită de 5.000 de persoane care pot intra sub incidenţa acesteia dacă investesc fonduri în Republica Moldova, dar nu menţionează dacă este vorba despre o limită anuală sau generală.
Potrivit experţilor internaţionali anticorupţie, această lege le-ar putea permite cetăţenilor din Rusia, Iran sau din alte foste state sovietice să călătorească liber în Uniunea Europeană.
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat vizite la Moscova şi la Teheran în ultimele luni şi a precizat că doreşte să dezvolte relaţii mai strânse cu aceste guverne.
Republica Moldova a semnat un acord de asociere cu Uniunea Europeană în 2014, în baza căruia moldovenii nu au nevoie de vize pentru a călători în statele din Blocul comunitar.
Citeşte şi: Indexul sclaviei moderne: România, cel mai mare risc, alături de Italia. Aproape trei sferturi dintre statele UE au înregistrat o creştere la acest capitol
Citeşte şi: Cine este suspectul în cazul atacului asupra unui grup de militari dintr-o suburbie a Parisului
Citeşte şi: Oficial de la Casa Albă: SUA vor lua "măsurile adecvate" împotriva ameninţărilor nord-coreene
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe