- Home
- Externe
- MADRID, (08.11.2012, 14:12)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul spaniol se pregăteşte să vândă un palat din Madrid, construit acum 100 de ani
Guvernul spaniol se pregăteşte să vândă un mic palat, construit acum 100 de ani, situat în centrul cartierului de business din Madrid, în cadrul unui proiect de valorificare a 100 de proprietăţi imobiliare premium.
Urmărește
230 afișări
Madrid (Imagine: AFP / MediafaxFoto)
Palatul Castellana 19, construit în 1903 şi utilizat, printre altele, ca sediu al autorităţii de reglementare a pieţei de capital din Spania, va fi vândut, şi nu închiriat sau concesionat, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.
Proprietatea a fost evaluată în anul 2010 la 28,7 milioane euro, înainte ca agenţia de reglementare a bursei să se mute într-un alt sediu.
Guvernul de la Madrid a anunţat în luna octombrie că a selectat 100 de proprietăţi imobiliare care ar putea fi vândute până la sfârşitul anului 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Secțiile de votare s-au deschis în toată țara. Până la ora 11:30, prezența la vot este de 16,47 %. 3,5 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor
-
Incidente la Alegerile Prezidenţiale 2024: de la amenzi şi urne fără escortă poliţienească la Diana Şoşoacă filmându-se în cabina de vot / George Simion acuză nereguli la Roma: „Am văzut oameni care intrau câte doi în cabina de vot"
-
Judeţele cu cea mai mare şi cea mai mică prezenţă la urne pentru alegerile prezidenţiale 2024
Majoritatea situate în Madrid, proprietăţile ar urma să fie vândute sau concesionate pe perioade de până la 30 de ani, a spus sursa citată.
Spania încearcă să valorifice mai bine proprietăţile imobiliare ale statului, pentru a evita încheierea unui acord de finanţare externă după modelul celor semnate de Grecia, Portugalia şi Irlanda.
Un alt palat din Madrid, deţinut de Ministerul Economiei şi Finanţelor, urmează să fie concesionat. Imobilul, protejat ca monument istoric, a fost construit în 1920. Proprietatea a fost cumpărată de stat în 1928 şi a devenit în 1952 sediul bibliotecii Consiliului Naţional de Cercetare din Spania.
Contactat de Bloomberg, un reprezentant al Ministerului Bugetului de la Madrid a declarat că autorităţile lucrează încă la proiectul de valorificare a proprietăţilor şi nu au luat o decizie privind activele care vor fi vândute.
Economia spaniolă trece prin cea de-a doua rundă de recesiune din ultimii trei ani, guvernul încercând să reducă deficitul bugetar şi costurile de finanţare. Cabinetul condus de premierul Mariano Rajoy a anunţat în luna septembrie cel de-al 5-lea pachet de măsuri de austeritate, economiile totale vizate până la sfârşitul anului 2014 totalizând 150 miliarde euro, sau 15% din PIB.
Deficitul bugetar al Spaniei este proiectat la 6,4% din PIB pentru 2014, faţă de o ţintă de 2,8% cerută de Uniunea Europeană.
"Consolidarea fiscală nu a progresat aproape deloc în primele opt luni din 2012", a precizat miercuri Comisia Europeană, referitor la situaţia Spaniei.
Statul spaniol are peste 40.000 de proprietăţi imobiliare numai în provincia Madrid, excluzând clădiri deţinute de stat, secţii de poliţie, sedii ale agenţiilor de asigurare socială şi fiscale şi muzeele care aparţin Ministerului Culturii, potrivit unui studiu realizat în anul 2010 de o firmă de consultanţă imobiliară din capitala Spaniei.
Guvernul ar putea obţine 2,87 miliarde euro dacă ar renova şi vinde proprietăţi de 777.000 metri pătraţi adecvate pentru utilizarea ca spaţii de birouri, se spunen raport.
Citește pe alephnews.ro: Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Până la ora 10:00, 4,30% dintre alegători au votat la referendumul din București. Ce se întâmplă după referendum
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Alegeri Prezidențiale 2024 | Cifrele de la ora 12:00. Județele care au aruncat în aer prezența la vot. Cum stă Bucureștiul cu prezența la referendum?!
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe