Hackerii care au sustras datele a 110 milioane de americani ar putea fi din spaţiul fost sovietic

Hackerii care au sustras datele bancare a aproximativ 110 milioane de clienţi ai reţelei de hypermarketuri Target scriau parţial în limba rusă, asftel că anchetatorii suspectează că aceştia ar proveni din spaţiul fost sovietic, informează Wall Street Journal, în ediţia online.

Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului Hackerii care au sustras datele a 110 milioane de americani ar putea fi din spaţiul fost sovietic

Hackerii care au sustras datele a 110 milioane de americani ar putea fi din spaţiul fost sovietic (Imagine: Shutterstock)

"Accesarea ilegală, de sărbători, a reţelei companiei Target pare să facă parte dintr-o amplă campanie intenaţională a hackerilor, care vizează grupuri de retail", arată un raport oficial elaborat de anchetatori federali şi din mediul privat, potrivit Wall Street Journal.

Conform unor surse din cadrul investigaţiei, hackerii scriau parţial în limba rusă, indiciu care sugerează că aceştia ar proveni din spaţiul fost sovietic.

Cotidianul USA Today scria marţi că atenţia autorităţilor americane se îndreaptă spre hackeri din România în investigaţia declanşată după accesarea ilegală a datelor bancare a aproximativ 110 milioane de clienţi ai reţelei de hypermarketuri Target.

Hackeri au accesat sistemul caselor de marcat ale reţelei americane de hypermarketuri Target, cu ocazia Zilei Recunoştinţei, furând datele cardurilor a 110 de milioane de clienţi, au stabilit autorităţile americane. Target a confirmat că o grupare infracţională a accesat informaţiile clienţilor pe 27 noiembrie, cu o zi înainte de Ziua Recunoştinţei, în cea mai intensă perioadă de cumpărături a anului. Hackerii au menţinut accesul la datele bancare până pe 15 decembrie. Iniţial, s-a crezut că au fost compromise datele bancare a aproximativ 40 de milioane de clienţi, dar, treptat, cifra a ajuns la 110 milioane de persoane.

Agenţia Reuters a relatat că şi grupul de retail Neiman Marcus a fost victima unor atacuri pentru sustragerea datelor clienţilor. Fraudele vizează americani care oferă date financiare şi personale unor persoane despre care cred că sunt vânzători legitimi ai unor produse. Printre metodele cele mai utilizate se numără vânzarea unor autoturisme sau computere fictive sau "skimming-ul" - obţinerea codurilor personale de identificare utilizate pentru accesarea conturilor bancare, explică USA Today, avertizând că problemele de securitate care au vizat reţeaua de hypermarketuri Target de sărbători ar putea fi doar începutul seriei de fraude care ar viza industria de retail din Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici