Hackerii DarkSide l-au supărat pe Joe Biden, după ce le-au tăiat combustibilul americanilor. Faptele măreţe atribuite atacatorilor

  • Un atac de tip ransomware a avut loc asupra unei conducte din SUA.
  • Conducta aprovizionează 45% din coasta de Est cu combustibil.
  • Joe Biden a spus într-o conferinţă de presă că statul rus nu este implicat în atacul cibernetic.
Urmărește
1425 afișări
Imaginea articolului Hackerii DarkSide l-au supărat pe Joe Biden, după ce le-au tăiat combustibilul americanilor. Faptele măreţe atribuite atacatorilor

Hackerii le-au tăiat combustibilul americanilor.

La finalul săptămânii trecute, un grup de hackeri a lansat un atac ransomware asupra unei conducte principale de transport pentru combustibil din SUA. FBI a început investigaţile, iar anumite degete s-au îndreptat spre Rusia. Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a lămurit astăzi, în parte, situaţia. Biden a oferit o declaraţie care aduce oarece clarificări.

JOE BIDEN, preşedintele SUA:
”Până acum, nu există nici o dovadă din partea agenţiilor noastre cum că Rusia ar fi implicată, dar există dovezi că cei care au iniţiat atacul ransomware sunt din Rusia, aşa că au o responsabilitate să se ocupe de ei”:

Conducta transporta 45% din combustibilul de maşini şi avioane pentru coasta de Est a Statelor Unite. Suspecţii principali sunt un grup de hackeri numit DarkSide, iar atacul de tip ransomware este unul în care aceştia paralizeză un sistem asupra căruia preiau controlul şi cer o răscumpărare pentru ca a-l returna. Oficialii americani nu au făcut nici un comentariu pe această temă, până în momentul de faţă. 

Hackerii misterioşi numiţi DarkSide au devenit nişte Robin Hood în varianta modernă, după ce s-a aflat că au donat încasări din furturile lor către două asociaţii non-profit.

Acest lucru a fost dezvăluit anul trecut de BBC, care raportează că un grup de atactori cibernetici care se numesc DarkSide au donat echivalentul a 10.000 de dolari către două asociaţii, Children International şi Water Project.

Chestionată de BBC, organizaţia Children International, care oferă asistenţă copiilor şi familiilor din diferite ţări din întreaga lume, a spus că, dacă donaţia provine din furt, atunci aceasta nu va fi acceptată. Nu au existat comentarii dinspre Water Project, o asociaţie care facilitează accesul la apă potabilă în ţările sub-sahariene.

Donaţia ar fi fost făcută printr-o platformă numită „The Giving Block“, care facilitează donaţiile în criptomonedă şi este utilizată de mai multe asociaţii, inclusiv de ”Save The Children”. Odată ce donaţia a fost făcută, pe 13 octombrie 2020, The Giving Block a anunţat-o prin Twitter, dar apoi tweet-ul a fost eliminat.

DarkSide se mândreşte cu faptul că a stors milioane de dolari de la diverse companii, probabil prin viruşi ransomware. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici