Hackerii ruşi au vizat organizaţii europene din domeniul militar. Campania de spionaj a fost descoperită de Microsoft

Hackeri cu legături cu armata rusă au folosit o defecţiune în software-ul de e-mail Microsoft pentru a viza şi în unele cazuri a se infiltra în reţelele unor organizaţii europene din domeniul militar, energetic şi al transporturilor, într-o campanie de spionaj care a trecut neobservată timp de câteva luni de zile, a declarat Microsoft clienţilor săi într-un raport obţinut de CNN.

Urmărește
544 afișări
Imaginea articolului Hackerii ruşi au vizat organizaţii europene din domeniul militar. Campania de spionaj a fost descoperită de Microsoft

Vestea arată cum, în ciuda poziţiei de apărare sporită a guvernelor occidentale şi a firmelor de tehnologie în timpul războiului, pirateria informatică rusă poate trece neobservată şi poate ieşi la iveală, dacă este cazul, la câteva luni de zile după ce a avut loc, relatează CNN.

Pe măsură ce avansurile militare ruseşti în Ucraina au eşuat, echipele de hacking ale Kremlinului au cercetat reţelele firmelor occidentale de logistică şi transport care sprijină apărarea Ucrainei în căutare de informaţii care s-ar putea traduce într-un avantaj pe câmpul de luptă sau geopolitic, potrivit experţilor în securitate cibernetică şi oficialilor americani.

O informaţie din partea oficialilor ucraineni a determinat Microsoft să investigheze activitatea cibernetică şi să descopere că hackerii ruşi au exploatat defecţiunea software, necunoscută anterior, între aprilie şi decembrie anul trecut, potrivit Microsoft.

Microsoft a dezvăluit public marţi vulnerabilitatea, îndemnându-şi clienţii să îşi actualizeze software-ul. În privat, Microsoft le-a spus clienţilor că "mai puţin de 15" organizaţii au fost vizate de către agenţii ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici