Hamas afirmă că ar fi avut întâlniri cu consilieri ai lui Barack Obama

Consilierul politic al liderului Hamas afirmă, într-un interviu publicat marţi de cotidianul arab Al-Hayat, că reprezentanţii mişcării palestiniene au avut întâlniri, în Gaza, cu consilieri ai preşedintelui ales al SUA, Barack Obama, relatează presa israeliană.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Hamas afirmă că ar fi avut întâlniri cu consilieri ai lui Barack Obama

Hamas afirmă că ar fi avut întâlniri cu consilieri ai lui Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto)

Ahmed Yusuf, consilier politic al liderului Hamas Ismail Haniyeh, a afirmat, potrivit ziarului arab cu sediul la Londra, că "legătura a fost realizată prin mesaje electronice, iar întâlnirea ulterioară a avut loc în Gaza", relatează Haaretz, în ediţia electronică.

Conform Al-Hayat, Yusuf a declarat că relaţiile au fost menţinute şi după victoria înregistrată de Obama în alegerile prezidenţiale de săptămâna trecută, însă consilierii preşedintelui ales au cerut ca legătura să fie menţinută secretă, pentru a nu-i oferi un sprijin contracandidatului său republican, John McCain.

"Am fost în contact, prin Internet, cu mai mulţi dintre consilierii lui Obama şi ulterior ne-am întâlnit în Gaza cu câţiva dintre ei, dar ei ne-au sfătuit să nu facem declaraţii, deoarece acestea ar putea avea un efect negativ asupra campaniei sale electorale şi ar putea fi folosite de candidatul republican John McCain", a spus Yusuf în interviul acordat cotidianului Al-Hayat, citat de ynetnews.

În cursul campaniei, Obama a afirmat că administraţia sa va purta negocieri cu Hamas numai dacă gruparea palestiniană va renunţa la terorism, va recunoaşte dreptul la existenţă al Israelului şi va respecta acordurile anterioare.

Liderul biroului politic al Hamas, Khaled Meshal, a declarat, sâmbătă, pentru Sky News, că doreşte să aibă discuţii cu Obama.

Potrivit declaraţiilor lui Yusuf, Haniyeh urmează să îi transmită lui Obama o telegramă de felicitare. "Politica pe care o va instaura în Orientul Mijlociu Obama va fi diferită de cea a predecesorului său, George W. Bush, deşi este clar că regiunea şi problema palestiniană nu se vor afla pe primele locuri ale agendei sale", a mai spus Yusuf, apreciind că preşedintele ales al Statelor Unite se va concentra mai mult asupra crizei economice şi situaţiei din Irak şi Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici