Hamas împiedică trecerea în Egipt a palestinienilor răniţi în raidurile din Fâşia Gaza

Mişcarea islamistă Hamas împiedică trecerea în Egipt a sute de palestinieni răniţi în raidurile din Fâşia Gaza, deşi autorităţile egiptene se oferiseră să le acorde îngrijiri medicale, anunţă ministrul egiptean de Externe, Ahmed Abul Gheit.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Hamas împiedică trecerea în Egipt a palestinienilor răniţi în raidurile din Fâşia Gaza

Ministrul egiptean de Externe, Ahmed Abul Gheit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Răniţii au fost împiedicaţi să părăsească Fâşia Gaza pentru a ajunge în Egipt", a declarat Abul-Gheit într-o conferinţă de presă organizată împreună cu Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene.

Întrebat în legătură cu motivele acestor interdicţii, şeful diplomaţiei egiptene a răspuns: "Întrebaţi-i pe cei care controlează Fâşia Gaza. Noi aşteptăm răniţii la frontiere, dar nu li se permite să treacă".

Citeşte şi

Israelul permite trecerea unui convoi umanitar către Fâşia Gaza

Peste 270 de morţi în Fâşia Gaza, în urma raidurilor israeliene

Consiliul de Securitate al ONU cere încetarea activităţilor militare din Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici