Prima pagină » Știri externe » Haraldur Thorleifsson, angajatul în scaun cu rotile jignit de Elon Musk, a primit recunoaştere de la Naţiunile Unite

Haraldur Thorleifsson, angajatul în scaun cu rotile jignit de Elon Musk, a primit recunoaştere de la Naţiunile Unite

Haraldur Thorleifsson suferă de distrofie musculară, iar după ce i-a demonstrat asta proprietarului Twitter, acesta şi-a cerut scuze.
Haraldur Thorleifsson, angajatul în scaun cu rotile jignit de Elon Musk, a primit recunoaştere de la Naţiunile Unite

Elon Musk şi-a cerut scuze angajatului Twitter cu dizabilităţi pe seama căruia a glumit într-o serie de tweet-uri. Thorleifsson, suferind de distrofie musculară şi imobilizat în scaun cu rotile, scrisese pe Twitter că de nouă zile nu a reuşit să-şi conecteze computerul la reţeaua de socializare şi că resursele umane ale companiei nu au reuşit să-i spună dacă mai este angajat sau nu la Twitter.

Un tweet la care Musk a răspuns punându-i la îndoială boala şi munca. „Acest tip, care este bine, nu lucrează şi susţine drept scuză că are o dizabilitate care îl împiedică să scrie, dar nu şi pe Twitter”, a scris Musk, înainte de a-şi cere scuze.

În acel moment, Thorleifsson a precizat că suferă de distrofie musculară de 20 de ani, o boală degenerativă care l-a forţat să se deplaseze într-un scaun cu rotile şi că atunci când scrie timp de două ore trebuie să se oprească, pentru că îi crapă mâinile.

A construit 1.000 de rampe de acces

Pentru a confirma ceea ce tocmai spusese, islandezul a publicat şi o fotografie cu el şi a povestit despre alte efecte ale bolii asupra vieţii de zi cu zi. „Pot să scriu o oră sau două, dar asta nu a fost o problemă cu Twitter, deoarece treaba mea a fost în mare măsură să ajut echipele să-şi continue munca, oferindu-le sfaturi strategice şi tactice”.

Postările scrise pe reţelele de socializare, a explicat el, au fost posibile pentru că, folosind telefonul mobil, putea să scrie doar cu un deget. Bărbatul, după ce a fondat o companie creativă, vândută apoi către Twitter în 2021, a primit recunoaştere din partea Naţiunilor Unite şi a preşedinţiei Islandei, pentru că a condus o organizaţie non-profit care a construit 1.000 de rampe de acces în Reykjavik, cu scopul de a facilita mobilitatea persoanelor izolate în scaune cu rotile.

Nu este prima dată când miliardarul îşi bate joc de foştii angajaţi pe Twitter. Unul dintre acestea fusese definit de magnat ca un „caz tragic al unui adult cu Tourette”, o referire la sindromul care le produce celor afectaţi mişcări repetate şi incontrolabile.