Harris şi Trump îşi ascut atacurile înaintea primei dezbateri din 2024

Republicanul Donald Trump şi vicepreşedintele democrat Kamala Harris s-au pregătit să se întâlnească pentru prima dată marţi seară, în cadrul singurei lor dezbateri programate în campania prezidenţială din SUA, un moment-cheie într-o competiţie strânsă.

Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului Harris şi Trump îşi ascut atacurile înaintea primei dezbateri din 2024

Harris şi Trump îşi ascut atacurile înaintea primei dezbateri din 2024

Dezbaterea televizată la nivel naţional, care începe la ora 21.00 ET (miercuri, 4.00 ora României) are loc cu doar opt săptămâni înainte de alegerile din 5 noiembrie şi cu câteva zile înainte de începerea votului anticipat în unele state, scrie Reuters.

Fostul preşedinte Trump a declarat că va contrasta politicile de stânga propuse de Harris în candidatura sa la prezidenţialele din 2020 cu poziţiile mai centriste pe care le-a adoptat acum.

„Nu ştii la ce să te aştepţi. Ea şi-a schimbat toate politicile de-a lungul anilor”, a declarat el pentru NBC News într-un interviu telefonic.

Harris a indicat că va atrage atenţia asupra obiceiului lui Trump de a minţi.

„Donald Trump are o problemă reală cu adevărul”, a scris ea într-o postare pe reţelele sociale marţi dimineaţă. Campania sa a lansat un anunţ în care apare fostul preşedinte Barack Obama, ridiculizând afirmaţiile false ale lui Trump cu privire la dimensiunile mulţimilor la evenimentele sale.

Harris va vorbi, de asemenea, despre planurile sale de a reduce cheltuielile zilnice ale americanilor, au declarat consilierii de campanie.

Întâlnirea este deosebit de importantă pentru Harris, sondajele de opinie arătând că mai mult de un sfert dintre alegătorii potenţiali consideră că nu ştiu încă suficient despre ea.

Dezbaterea îi oferă lui Harris, un fost procuror, şansa de a-şi prezenta argumentele împotriva lui Trump, ale cărui condamnări pentru infracţiuni grave, susţinerea deschisă a susţinătorilor condamnaţi în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA şi minciunile frecvente oferă un teren foarte fertil.

Va fi pentru prima dată când cei doi candidaţi se întâlnesc şi urmează săptămâni de atacuri personale la adresa lui Harris din partea lui Trump şi a aliaţilor săi, care au inclus insulte rasiste şi sexiste.

Consilierii lui Trump şi colegii republicani l-au îndemnat să se concentreze pe nivelurile ridicate ale inflaţiei şi imigraţiei care au avut loc în timpul preşedinţiei democratului Joe Biden, deşi ambele au scăzut dramatic în acest an.

„Este pregătit să vorbească despre motivul pentru care viaţa ta a fost mai bună atunci când el a fost în funcţie”, a declarat Lara Trump, nora candidatului, la CNN.

Dezbaterile prezidenţiale nu schimbă neapărat părerea alegătorilor, dar pot transforma dinamica unei curse. Prestaţia lui Biden împotriva lui Trump în iunie a fost atât de dăunătoare încât l-a determinat în cele din urmă să îşi abandoneze campania.

Într-o competiţie care s-ar putea reduce din nou la zeci de mii de voturi într-o mână de state, chiar şi o mică schimbare în opinia publică ar putea modifica rezultatul. Cei doi candidaţi sunt efectiv la egalitate în cele şapte state de luptă susceptibile de a decide alegerile, potrivit mediilor sondajelor de opinie compilate de New York Times.

„Kamala Harris are mai multe de câştigat şi mai multe de pierdut”, deoarece rămâne mai puţin cunoscută pentru mulţi alegători, a declarat Mitchell McKinney, fost consilier al Comisiei americane pentru dezbateri prezidenţiale.

Telespectatorii vor căuta să afle care este poziţia ei cu privire la diverse probleme. Dar, la fel de important, se vor uita să vadă cum se comportă faţă de Trump, care este deja bine cunoscut.

„A vorbit la teleprompter în ultimele 15 dăţi când am văzut-o, aşa că va fi interesant să vedem cum se descurcă cu întrebările”, a declarat Dave Boligitz, un administrator de spital din Philadelphia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
harris,
trump,
dezbatere

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici