- Home
- Externe
- (06.01.2021, 17:28)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Henley Passport Index a realizat topul celor mai puternice paşapoarte din lume. Locul pe care se află România
- Henley Passport Index, care măsoară periodic cele mai puternice paşapoarte din lume, tocmai a lansat ultimul său raport pentru 2021.
- Japonia este în fruntea listei. Cetăţenii asiatici continuă să deţină cele mai puternice documente de călătorie din lume, potrivit CNN.
- România se află pe locul 17 în topul celor mai puternice paşapoarte din lume, având un scor de 172.
Urmărește
6035 afișări
Henley Passport Index a realizat topul celor mai puternice paşapoarte din lume. România se află pe locul 17
Henley Passport Index nu ia în considerare restricţiile temporare, aşa că Japonia este din nou în topul clasamentului, oferind acces fără viză sau viză la sosire în 191 de destinaţii din întreaga lume.
Singapore se află pe locul al doilea, cu un scor de 190, iar Coreea de Sud alături de Germania sunt pe locul al treilea, cu un scor de 189.
Puţin mai jos în top 10, Noua Zeelandă se află pe poziţia a şaptea, cu acces fără viză în 185 de destinaţii, în timp ce Australia este pe locul opt, cu acces în 184 de destinaţii, notează CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Această dominanţă a regiunilor APAC (Asia-Pacific) este un fenomen relativ nou în istoria de 16 ani a Henley Passport Index.
Statele Unite, Regatul Unit şi ţările UE au condus în mod tradiţional până acum, dar „experţii sugerează că poziţia de forţă a regiunii APAC va continua, deoarece include unele dintre primele ţări care au început procesul de recuperare din pandemie”, relatează Henley & Partners într-un comunicat de presă.
Numărul cazurilor de COVID-19 este în continuă creştere, Marea Britanie fiind centrul unei noi tulpini cu răspândire rapidă.
Restricţiile temporare de călătorie legate de acest lucru înseamnă că, deşi Marea Britanie şi Statele Unite sunt plasate pe locul şapte în topul Henley Passport Index, realitatea este că deţinătorii de paşapoarte SUA pot călători în prezent în mai puţin de 75 de destinaţii, în timp ce titularii de paşapoarte din Marea Britanie au acces la mai puţin de 70.
Cele mai puternice paşapoarte în 2021 sunt deţinute de:
- 1. Japonia (191 destinaţii)
- 2. Singapore (190)
- 3. Coreea de Sud, Germania (189)
- 4. Italia, Finlanda, Spania, Luxemburg (188)
- 5. Danemarca, Austria (187)
- 6. Suedia, Franţa, Portugalia, Ţările de Jos, Irlanda (186)
- 7. Elveţia, Statele Unite, Regatul Unit, Norvegia, Belgia, Noua Zeelandă (185)
- 8. Grecia, Malta, Republica Cehă, Australia (184)
- 9. Canada (183)
- 10. Ungaria (181)
Cele mai slabe paşapoarte sunt deţinute de:
- 103. Coreea de Nord (39 de destinaţii)
- 104. Libia, Nepal (38)
- 105. Teritorii palestiniene (37)
- 106. Somalia, Yemen (33)
- 107. Pakistan (32)
- 108. Siria (29)
- 109. Irak (28)
- 110. Afganistan (26)
Topul creat de Henley & Partner este unul dintre indicii creaţi de firmele financiare pentru a clasa paşapoartele globale în funcţie de accesul pe care îl oferă cetăţenilor lor.
Henley Passport Index se bazează pe datele furnizate de Autoritatea Internaţională de Transport Aerian (IATA) şi acoperă 199 de paşapoarte şi 227 de destinaţii de călătorie. Acesta este actualizat în timp real pe tot parcursul anului.
Henley Passport Index din 2021 plasează România pe locul 17, cu un scor fără viză/viză la sosire de 172.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe