Hezbollah sprijină eforturile de armistiţiu în Liban, după presupusa moarte a unui lider al grupării

Hezbollah a luat în considerare o renegociere a încetării focului marţi, după ce forţele israeliene au făcut noi incursiuni în Liban, iar ministrul israelian al apărării a declarat că un alt oficial de rang înalt al grupării pare să fi fost ucis, relatează Reuters.

Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului Hezbollah sprijină eforturile de armistiţiu în Liban, după presupusa moarte a unui lider al grupării

Hezbollah sprijină eforturile de armistiţiu în Liban, după presupusa moarte a unui lider al grupării

În ceea ce ar putea fi ultima dintr-o serie de lovituri majore pentru Hezbollah, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că se pare că înlocuitorul liderului ucis al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost „eliminat”.

Hashem Safieddine, un oficial de rang înalt al Hezbollah, ar fi trebuit să îi succeadă lui Nasrallah. Nimeni nu a mai auzit nimic de la Safieddine, de la atacul aerian israelian care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

„Hezbollah este o organizaţie fără cap. Nasrallah a fost eliminat, iar înlocuitorul său a fost probabil eliminat de asemenea”, a declarat Gallant, într-un scurt clip video distribuit de armată. „Nu există nimeni care să ia decizii, nimeni care să acţioneze”, a mai spus el.

Într-un discurs televizat, liderul adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat că susţine încercările de a obţine un armistiţiu şi, pentru prima dată, nu a menţionat sfârşitul războiului din Gaza ca o condiţie prealabilă pentru oprirea luptelor la graniţa dintre Liban şi Israel.

Qassem a declarat că Hezbollah sprijină încercările preşedintelui parlamentului, Nabih Berri, de a obţine o încetare a luptelor, care s-au intensificat în ultimele săptămâni odată cu incursiunile terestre israeliene şi cu uciderea unor lideri de rand înalt ai Hezbollah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici