Hillary Clinton menţionează România comunistă într-o dezbatere despre valorile morale

Hillary Clinton şi Barack Obama au participat duminică la o dezbatere pe tema credinţei şi valorilor morale, fosta prima doamnă a SUA făcând referire în acest context la situaţia avorturilor în timpul fostului regim comunist din România, relatează The New York Times în ediţia electronică.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton menţionează România comunistă într-o dezbatere despre valorile morale

Hillary Clinton menţionează România comunistă într-o dezbatere despre valorile morale (Imagine: Mediafax Foto)

Cei doi candidaţi la învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă au participat la o dezbatere organizată de Colegiul Mesia din Harrisburg, statul Pennsylvania.

Fosta prima doamnă şi senator de New York a abordat în intervenţiile sale subiecte sensibile, precum avortul, subliniind că ea este de acord cu o astfel de măsură în condiţiile în care este "sigură şi rară". Ea a prezentat audienţei aspecte din experienţa sa din domeniul politicii externe, mai întâi din China, unde femeile sunt obligate să facă avort, şi România, unde acesta reprezenta o infracţiune în perioada comunistă, scrie The New York Times.

Clinton a descris credinţa sa în Dumnezeu şi ajutorul dat de Divinitate în momentele grele din viaţa sa, făcând aluzie la scandalul Monica Lewinsky, dar fără a-l menţiona explicit. Ea nu a pierdut ocazia de a-l ataca din nou pe Obama pe care l-a acuzat de lipsă de încredere în valorile americane.

Obama a vorbit despre credinţa sa şi despre rolul religiei în societatea americană, explicând din nou de ce a rămas fidel fostului său pastor, Jeremiah A. Wright, în pofida declaraţiilor incendiare ale acestuia. El i-a asigurat pe alegători că nu este un afro-american obsedat de rasă, preocupat de retorica privind viaţa în suburbii, sau un elitist absolvent al Universităţii Harvard care îi priveşte pe oameni de sus.

La un moment dat, scrie New York Times, Clinton părea chiar să se căiască pentru manevrele politice specifice campaniei electorale, fiind pe punctul de a promite că, dacă va fi aleasă preşedinte, nu va mai păcătui. "Sper că nu voi mai fi niciodată defensivă sau abruptă şi dură cu persoanele care nu sunt de acord cu mine", a declarat ea. "Regret că aşa ceva se întâmplă în politică (...)", a conchis ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici