Întrebată, în cadrul unei transmisiuni CNN, dacă va părăsi cursa pentru învestitura democrată în cazul în care va obţine o victorie de proporţii reduse în Pennsylvania, de exemplu cu doar cinci procente în faţa rivalului său Barack Obama, Hillary Clinton a răspuns „cu siguranţă, nu”.
Sondajele acordă între şase şi zece puncte avans fostei Prime Doamne, dar, pentru a recupera numărul de delegaţi pe care îi are în acest moment Obama, Clinton ar trebui să obţină cel puţin 65 la sută în toate confruntările ulterioare. Ea nu a obţinut decât într-un singur stat o victorie atât de categorică de la începutul campaniei de desemnare a candidatului democrat pentru Casa Albă.
Senatorul de New York speră să fie „bine” în Pennsylvania şi aminteşte că, indiferent de diferenţă, „o victorie este o victorie”. Clinton a subliniat că rivalul său, senatorul de Illinois, „nu a obţinut nici o victorie într-un stat mare decât” în statul pe care în reprezintă, Illinois. Tocmai de aceea, ea consideră că victoriile în statele mari îi vor putea oferi învestitura în pofida faptului că Obama a câştigat în mai multe alegeri, în state mai mici.
Fosta Primă Doamnă a subliniat că nici ea nici Obama nu vor avea numărul cerut, de 2025 de delegaţi pentru a obţine învestitura la încheierea alegerilor primare la 3 iunie şi de aceea „calitatea” statelor va trebui luată în considerare de „superdelegaţi” pentru a desemnat candidatul care îl va înfrunta pe republicanul John McCain în alegerile din luna noiembrie.
„Superdelegaţii”, aleşi (aleşi şi lideri ai Partidului Democrat), membri de drept ai Convenţiei care se va reuni la sfârşitul lunii august, vor trebui să „judecece în cunoştinţă de cauză, întrebându-se cine este cel mai bun candidat împotriva lui John McCain şi cine este cel mai bun pentru a fi preşedintele ţării noastre” a apreciat Clinton.
La nivel naţional, Obama are un avantaj de 700.000 de voturi avans faţă de Clinton.
„Voi rămâne în cursă până se va decide problema Michigan şi Florida”, a precizat Clinton făcând aluzie la dificultăţile procedurale ale Partidului Democrat. Alegerile primare, câştigate de Clinton, care au avut loc în ianuarie în aceste două state nu au fost luate în considerare din cauza diferendului privind organizarea. Dată fiind lupta strânsă dintre cei doi, echipa de campanie a lui Hillary Clinton şi-a schimbat punctul de vedere şi ar dori ca cele două state să fie luate în calcul. Nici unul dintre candidaţi nu a făcut campanie în cele două state iar numele lui Obama nici măcar nu apărea pe buletinele de vot din Michigan.