- Home
- Externe
- PARIS, (29.03.2013, 13:48)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hollande cere francezilor să accepte beneficii reduse la pensie, pentru reluarea creşterii economice
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a cerut populaţiei să accepte o reducere a beneficiilor sociale şi a celor acordate la pensie, parte a unui efort naţional de resuscitare a economiei muribunde a ţării şi de limitare a şomajului.
Urmărește
593 afișări
Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Într-un discurs televizat joi noapte, care a durat mai mult de o oră, Hollande a promis revizuirea taxei de 75% pe veniturile mai mari de 1 milion de euro, după ce aceasta a fost respinsă de justiţia franceză, potrivit Bloomberg.
De asemenea, preşedintele s-a angajat să evite orice nouă creştere de taxe anul următor, în timp ce cheltuielile statului urmează să fie diminuate în continuare.
Guvernul va combate birocraţia şi va proteja bugetul apărării, a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
"Nu putem aştepta să vină creşterea (economică, n.r.). Trebuie să mergem să o căutăm. Nu vreau doar să repun în ordine finanţele statului, vreau să arăt că putem face mai bine", a declarat Hollande.
Schimbările la beneficiile pentru şomaj şi o reducere propusă la ajutoarele pentru familii ar reprezenta măsuri fără precedent în Franţa, notează Bloomberg, în timp ce un plan de creştere a vârstei de pensionare ar extinde iniţiative ale predecesorului său, Nicolas Sarkozy.
Măsurile subliniază dificultăţile preşedintelui socialist de a echilibra cerinţele votanţilor cu presiunile pentru reformarea economiei ţării exercitate de investitorii în obligaţiuni şi partenerii europeni.
Economia Franţei, a doua ca mărime din zona euro, a stagnat în ultimii doi ani, iar biroul de statistică se aşteaptă ca situaţia să se menţină până în iunie. Cererile pentru ajutor de şomaj au urcat constant în ultimele 22 de luni, în contextul desfiinţării a zeci de mii de locuri de muncă de către companii precum PSA Peugeot Citroen şi Alcatel Lucent. Numărul persoanelor care îşi caută un loc de muncă este aproape de nivelul record de 3,196 milioane din ianuarie 1997.
Costurile la care Franţa se împrumută de pe pieţele fiannciare se află aproape de un minim record, însă diferenţa comparativ cu ce este nevoită Germania să plătească a crescut în ultima perioadă.
"Am spus întotdeauna că aceşti doi ani vor fi dificili", a spus Hollande, reluând un angajament de a opri avansul şomajului şi de a reporni creşterea economică până la sfârşitul anului în curs.
Eforturile de a limita cheltuielile statului vor atinge unele beneficii sociale aflate în centrul vieţii francezilor timp de mai multe decenii.
Ajutoarele pentru şomaj ar trebui să includă mai multe stimulente pentru revenirea pe piaţa muncii, iar ajutoarele acordate familiilor cu copii vor fi de asemenea analizate.
"Trăim mai mult, ceea ce este foarte bine, dar va trebui să plătim mai mult în sistem. Practica de a acorda familiilor bogate acelaşi sprijin pentru copii precum familiilor sărace nu va dura", a afirmat el.
Pentru a recâştiga sprijinul votanţilor socialişti, Holland a anunţat o versiune modificată a taxei de 75% pe veniturile mai mari de 1 milion de euro, măsură promisă în campania electorală şi respinsă de către Curtea Constituţională.
În forma revizuită, companiile şi nu ngajaţii ar trebui să plătească în următorii doi ani o taxă de 75% pe salariile mai mari de 1 milioan de euro. Preşedintele francez vrea să evite astfel obiecţiile ridicate de justiţie.
Guvernul francez va prezenta în aprilie un plan de priorităţi în domeniul apărării în următorii cinci ani.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe