Hong Kong. O infecţie bacteriană rară, numită melioidoză, a provocat moartea celor 11 maimuţe

  • O infecţie bacteriană rară, numită melioidoză, a provocat moartea a 11 maimuţe la grădina zoologică din Hong Kong în ultima săptămână.
  • Autorităţile locale au confirmat că cel puţin 9 dintre decese au fost cauzate de această boală, în timp ce pentru ultimele 2 cazuri e nevoie de alte investigaţii.
Urmărește
68 afișări
Imaginea articolului Hong Kong. O infecţie bacteriană rară, numită melioidoză, a provocat moartea celor 11 maimuţe

Hong Kong. O infecţie bacteriană rară, numită melioidoză, a provocat moartea celor 11 maimuţe

„Am izolat întreaga secţiune de mamifere pentru moment, astfel încât să nu existe niciun fel de contact între cetăţenii obişnuiţi şi animale”, a declarat Kevin Yeung, ministrul culturii şi turismului din Hong Kong, pentru postul local RTHK.

Maimuţele afectate, care includeau specii precum De Brazza, maimuţa veveriţă obişnuită, tamarini de bumbac şi saki cu faţă albă, erau găzduite în cinci cuşti separate. Autopsiile au relevat prezenţa unei cantităţi mari de bacterii inducătoare de melioidoză în organele maimuţelor, relatează Reuters.

Autorităţile bănuiesc că infecţia a fost cauzată de lucrările de construcţie din apropierea habitatului maimuţelor. Yeung a declarat: „Se crede că lucrătorii au adus apoi sol contaminat în cuşcă prin pantofii lor".

Grădina zoologică, cea mai veche din Hong Kong, construită în 1860, a închis o parte a facilităţilor sale din 14 octombrie, când au fost anunţate primele decese. Aceasta găzduieşte aproximativ 158 de păsări, 70 de mamifere şi 21 de reptile în circa 40 de incinte.

Deşi melioidoza poate afecta atât oamenii, cât şi animalele, autorităţile asigură că transmiterea de la animale la oameni este puţin probabilă. Cu toate acestea, situaţia rămâne sub strictă monitorizare pentru a preveni răspândirea infecţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici