- Home
- Externe
- CAIRO, (11.05.2013, 11:42)
- Mihai Draghici
Hosni Mubarak, din nou la tribunal. Procesul a fost amânat până pe 8 iunie
Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, inculpat pentru complicitate la uciderea a sute de manifestanţi şi acte de corupţie, a fost adus sâmbătă dimineaţă la un tribunal din Cairo, pentru un nou proces. Procesul fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost amânat până pe 8 iunie, a anunţat judecătorul Mustafa Hassan Abdullah, conform BBC News online.
Urmărește
234 afișări
Hosni Mubarak, la un tribunal din Cairo pentru un nou proces (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Mubarak, în vârstă de 85 de ani, este într-un scaun cu rotile, îmbrăcat în alb şi având ochelari de soare.
El este inculpat împreună cu fiii săi Alaa şi Gamal, cu fostul său ministru de Interne Habib el-Adli şi cu şase foşti şefi ai serviciilor de securitate.
Avocaţii rudelor victimelor revoltei din 2011 au scandat "poporul vrea executarea criminalului", dar, în faţa tribunalului, câţiva susţinători ai lui Mubarak purtau pancarte pe care scria "Libertate pentru preşedinte".
Noul proces începuse pe 13 aprilie, dar judecătorul s-a recuzat.
În primul proces, din 2011-2012, Mubarak şi el-Adli au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Însă verdictele şi sentinţele au fost anulate de Curtea de casaţie în ianuarie 2013, justiţia ordonând un nou proces.
Hosni Mubarak rămâne în detenţie în pofida anulării condamnării la închisoare pe viaţă. Procurorii au cerut menţinerea în arest preventiv a fostului preşedinte pentru că este suspect şi inculpat în dosare aflate pe rol. Mubarak se află în detenţie preventivă într-un caz privind reprimarea protestelor, în cadrul revoltei din anul 2011, şi într-un dosar separat, de corupţie. Avocaţii lui Mubarak cer eliberarea acestuia, în contextul în care procesul prin care a fost condamnat la închisoare pe viaţă a fost anulat. Dar procurorii susţin că fostul preşedinte trebuie ţinut în detenţie dat fiind că este în continuare pus sub acuzare pentru fapte grave. Sistemul judiciar egiptean permite deţinerea suspecţilor timp de cel mult doi ani în cursul unui proces, dar extinderea detenţiei preventive perioade scurte.
Citeşte şi:
Noul proces al lui Hosni Mubarak: Preşedintele instanţei care îl judecă pe fostul preşedinte egiptean s-a recuzat
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe