- Home
- Externe
- CAIRO, (11.06.2012, 15:45)
- Clava Ungureanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hosni Mubarak este în comă. Fostul preşedinte egiptean, resuscitat de două ori
Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este în comă în spitalul unui penitenciar din Cairo, anunţă Ministerul egiptean de Interne. Mubarak a fost resuscitat de două ori în cursul zilei de luni, două stopuri cardiace, afirmă surse.
Urmărește
811 afișări
Starea de sănătate a lui Hosni Mubarak este "critică, dar stabilă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Hosni Mubarak este în comă profundă. Fiii lui, Gamal şi Alaa, au cerut să poată sta cu tatăl lor şi cererea a fost acceptată", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean de Interne, informează CNN.
"Starea sa de sănătate s-a deteriorat după condamnarea la închisoare pe viaţă", precizează oficialul citat.
Gamal şi Alaa Mubarak sunt oricum în detenţie, fiind acuzaţi de fraude şi spălare de bani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
"Inima lui Mubarak s-a oprit de două ori. Medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze. Uneori este inconştient, alteori este conştient; refuză să mănânce", adaugă o sursă de la penitenciarul unde fostul preşedinte este deţinut.
Luni dimineaţă, o sursă din cadrul Ministerului de Interne declara că Hosni Mubarak, în vârstă de 84 de ani, este într-o stare "critică, dar stabilă".
Totodată, autorităţile analizează posibilitatea de a-l transfera pe fostul preşedinte din închisoarea din sudul oraşului Cairo, unde a fost dus după ce şi-a primit sentinţa de închisoare pe viaţă, la 2 iunie, la un spital din capitală.
Mubarak a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltei împotriva regimului său la începutul anului 2011, soldată cu 850 de morţi.
Citeşte şi:
Reacţia lui Mubarak după condamnarea pe viaţă: Fostul preşedinte egiptean refuza, plângând, să părăsească elicopterul care l-a adus la închisoare
Tribunalul nu l-a acuzat că ar fi direct responsabil, ci că nu a dat dispoziţiile necesare pentru a preveni aceste decese. Acuzaţiile de corupţie împotriva sa şi a celor doi fii ai săi, Gamal şi Alaa, nu au fost reţinute.
Şase oficiali din cadrul serviciilor de securitate ale regimului Mubarak au fost de asemenea achitaţi, intensificând sentimentul multora dintre egipteni că procesul a fost foarte blând şi a evitat foarte multe probleme importante.
Acest proces a avut loc între două tururi prezidenţiale, care vor culmina sâmbătă şi duminică cu un duel între candidatul Fraţilor Musulmani, Mohammed Morsi, şi ultimul premier al lui Mubarak, Ahmad Shafiq.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe