Acest raport, publicat marţi seara, redactat de o către o Comisie creată chiar de Clinton după atentatul comis în Libia la 11 septembrie, denunţă eşecuri în materie de securitate la consulatul american.
Raportul acestei Comisii, un Comitet de Revizuire (ARB) a acţiunii administraţiei americane, a mai conchis că înainte de atentat nu a existat „nicio informaţie imediată sau specifică” care să semnaleze serviciilor de spionaj americane existenţa unei ameninţări împotriva acestui consulat.
Atacul armat, comis de miliţii islamiste apropiate Al-Qaida, s-a soldat cu moartea ambasadorului american Christopher Stevens şi altor trei agenţi americani.
Clinton a oferit asigurări la mijlocul lui octombrie că „(îşi va) asuma responsabilitatea” gestionării şi consecinţelor acestui atentat terorist, care a declanşat o adevărată furtună politică între Guvernul democrat şi opoziţia republicană înainte de realegerea lui Barack Obama.
Departamentul de Stat a dat publicităţii marţi seara partea „neconfidenţială” a raportului ARB şi scrisori trimise de către Clinton Comisiilor pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.
Congresul urmează să audieze miercuri şi joi oficiali din cadrul Departamentului de Stat şi Pentagonului asupra atacului de la Benghazi, dar în absenţa secretarului de Stat Hillary Clinton, care este bolnavă de câteva zile.
Clinton urma să depună mărturie joi în faţa Comisiilor pentru Afaceri Externe ale Camerei Reprezentanţilor (majoritar republicană) şi Senatului (majoritar democrată), însă ea continuă să se recupereze în urma unei „comoţii cerebrale” după ce a leşinat săptămâna trecută din cauza unei „deshidratări extreme” datorată unui „virus gastric”, potrivit Departamentului de Stat. În locul ei urmează să fie audiaţi adjuncţii săi William Burns şi Thomas Nides.
Copreşedinţii ARB, diplomatul Thomas Pickering şi amiralul Mike Mullen, urmează să depună mărturie miercuri, cu uşile închise, în faţa Congresului.