Hunter Biden, acuzat de procurorii americani că ar fi luat milioane de dolari de la un om de afaceri din România ca să influenţeze politica SUA când Joe Biden era vicepreşedinte

Procurorii din biroul consilierului special David Weiss îl acuză pe Hunter Biden că a acceptat plăţi de la un om de afaceri român care încerca să "influenţeze agenţiile guvernamentale americane", în timp ce tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte.

Urmărește
3570 afișări
Imaginea articolului Hunter Biden, acuzat de procurorii americani că ar fi luat milioane de dolari de la un om de afaceri din România ca să influenţeze politica SUA când Joe Biden era vicepreşedinte

Hunter Biden acuzat de procurorii americani că ar fi luat milioane de dolari de la un om de afaceri din România ca să influenţeze politica SUA când tatăl său era vicepreşedinte

Procurorii din biroul consilierului special David Weiss îl acuză pe Hunter Biden că a acceptat plăţi de la un om de afaceri român care încerca să "influenţeze agenţiile guvernamentale americane", în timp ce tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte.
 
Dacă această acuzaţie este adevărată, procurorii americani ar fi cel mai aproape de a-l lega pe preşedintele Joe Biden de afacerile din străinătate ale fiului său - o chestiune pe care republicanii din Congres au analizat-o ani de zile.
 
Afirmaţia consilierului special, prezentată miercuri într-o declaraţie depusă în instanţă, precizează că Hunter Biden "a fost anagajat" de omul de afaceri român Gabriel Popoviciu pentru o activitate juridică la sfârşitul anului 2015.
 
Popoviciu se confrunta la momentul respectiv cu acuzaţii de corupţie.
 
"Guvernul va prezenta dovezi ... că [Hunter Biden] şi asociatul de afaceri 1 au primit compensaţii de la un mandant străin care încerca să influenţeze politica şi opinia publică americană şi să determine Statele Unite să investigheze acheta ce îl viza pe [Popoviciu] în România", au scris procurorii în documentul depus miercuri.
 
Potrivit procurorilor, Hunter Biden şi asociatul său de afaceri "erau îngrijoraţi că activitatea de lobby ar putea provoca ramificaţii politice pentru tatăl inculpatului", astfel încât afacerea a fost structurată într-un mod care "a ascuns adevărata natură a activităţii pe care o desfăşura".
 
Procurorii americani au făcut o referire trecătoare la legătura lui Hunter Biden cu Popoviciu în actul de acuzare din decembrie. Cu toate acestea, documentul de miercuri a fost primul care a sugerat că Hunter Biden a fost remunerat în calitate de lobbyist.
 
Procurorii au declarat că Hunter Biden şi doi parteneri de afaceri au împărţit mai mult de 3 milioane de dolari în plăţi de la Popoviciu între noiembrie 2015 şi 2017.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici