- Home
- Externe
- MOSCOVA, (25.09.2014, 06:55)
- Anna Primac
Iaţeniuk: Atât timp cât Putin este preşedintele Rusiei, Crimeea nu va reveni sub controlul Ucrainei. Iaţeniuk: Armata ucraineană nu a primit ordinul de a folosi armele împotriva populaţiei paşnice
Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a apreciat miercuri că Ucraina are foarte puţine şanse a prelua controlul în Peninsula Crimeea atât timp cât preşedintele Rusiei este Vladimir Putin, relatează agenţia Itar-Tass, în ediţia electronică.
Urmărește
863 afișări
Arseni Iaţeniuk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Nu trebuie să subestimezi adversarulniciodată. Deci cred că atât timp cât Putin este la putere, Kievul are foarte puţine şanse de a obţine controlul în Crimeea şi chiar în estul ţării", a declarat Iaţeniuk, la New York.
Premierul s-a declarat convins că "va veni vremea când Rusia va prezenta scuze Ucrainei".
În opinia lui Iaţeniuk, preşedintele rus are scopul de a restaura Uniunea Sovietică şi "nu va renunţa uşor la aceast plan".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
De asemenea, el a adăugat că Ucraina nu va putea deveni în curând membru al NATO, apreciind că unele ţăări din cadrul alianţei nu aprobă această idee.
Premierul ucrainean îndeamnă Occidentul să menţină sancţiunile împotriva Rusiei
Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, le-a cerut statelor occidentale să nu anuleze sancţiunile împotriva Rusiei, în contextul în care Ucraina încă nu a recăpătat integritatea teritoriului său, relatează AFP.
"Îi îndemnăm pe partenerii noştri să nu ridice sancţiunile, deoarece Ucraina încă nu a recăpătat controlul asupra integrităţii teritoriului său", a declarat Iaţeniuk, la Adunarea Generală a ONU, denunţând din nou "invazia" rusă în estul Ucrainei.
Cu câteva ore mai devreme, preşedintele american Barack Obama a promis, într-un discurs la ONU, că occidentalii vor anula sancţiunile, dacă Rusia va alege "calea diplomaţiei şi a păcii".
"Nu avem încredere în cuvinte, credem doar în fapte şi acţiuni", a afirmat Iaţeniuk, îndemnând Rusia să "repecte prevederile acordului încheiat la Minsk, pe 20 septembrie, cu privire la o încetare a focului" în estul Ucrainei.
"În fiecare zi, pierdem militari ucraineni" în lupte cu separatişti proruşi, a denunţat premierul ucrainean.
El a criticat poziţia Rusiei, apreciind că această ţară "este mai mult un membru al insecurităţii, decât un membru al Consiliului de Securitate" al ONU, deoarece nu respectă principiile Naţiunilor Unite.
Iaţeniuk: Armata ucraineană nu a primit ordinul de a folosi armele împotriva populaţiei paşnice
Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a declarat miercuri seara că militarii ucraineni nu au primit niciodată ordinul de a folosi arme împotriva populaţiei paşnice din estul ţării, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.
"Reamintesc că preşedintele Ucrainei (Petro Poroşenko) a făcut săptămâna trecută o declaraţie foarte clară şi a explicat că militarii ucraineni nu au primit ordinul şi nu au folosit niciun fel de arme împotriva populaţiei civile", a declarat Iaţeniuk, la New York.
"Dacă cineva are dovezi care ar demonstra că militarii au folosit arme asupra civililor, forţele de ordine din Ucraina vor deschide o anchetă pentru a investiga aceste cazuri", a adăugat Iaţeniuk, răspunzând la întrebarea unui reprezentant al organizaţiei Human Rights Watch.
Organizaţia Human Rights Watch a publicat, la începutul lui septembrie, un raport care informa că militari ucraineni ar fi folosit în mod iresponsabil artileria şi rachete în oraşul Lugansk, notează RIA Novosti.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe