Prima pagină » Știri externe » Malaezia a trimis tone de deşeuri plastice înapoi ţărilor bogate, printre care SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada: Nu vom fi groapa de gunoi a planetei

Malaezia a trimis tone de deşeuri plastice înapoi ţărilor bogate, printre care SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada: Nu vom fi groapa de gunoi a planetei

Malaezia a trimis 150 de camioane cu deşeuri de plastic înapoi ţărilor bogate, inclusiv SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada pentru a riposta împotriva importului ilegal de deşeuri plastice, pe care ţara îl suportă încă din 2018, arată CNN.
Malaezia a trimis tone de deşeuri plastice înapoi ţărilor bogate, printre care SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada: Nu vom fi groapa de gunoi a planetei

Malaezia a trimis 150 de camioane cu deşeuri plastice înapoi, ţărilor bogate precum SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada ca o formă de protest împotriva transporturilor ilegale cu deşeuri plastice care au invadat ţara, relatează CNN.

Începând cu 2018, Malaezia a devenit o ţintă principală pentru abandonul ilegal al deşeurilor de plastic, din cauza unei măsuri luate de China, care a interzis importul de deşeuri plastice.

Ministrul Mediului din Malaezia, Yeo Bee Yin a ordonat ca 3.737 de tone de deşeuri să fie returnate în 13 ţări.

Din cele 150 de camioane care au transportat resturile din plastic, 43 au fost trimise înapoi în Franţa, 42 în Marea Britanie, 17 camioane au mers în SUA şi 11 în Canada.

Ministrul Mediului a afirmat într-o postare pe reţele de socializare că  vrea să se asigure asigure că Malaezia nu va deveni „groapa de gunoi a planetei”. 

Costurile de transport al deşeurilor de plastic au fost acoperite de companiile de transport şi de ţările care au generat gunoiul. 

Un raport Greenpeace a scos la iveală că în primele şapte luni din 2018 deşeurile plastice exportate ilegal din SUA în Malaezia au fost de peste două ori mai multe decât în anul precedent.  

Anul trecut, 187 de ţări, printre care şi Malaezia au căzut de acord să adauge plasticul Convenţiei de la Basel, un tratat care reglementează transportul de materiale dăunătoare dintr-o ţară în alta, pentru a combate efectele periculoase ale poluării cu plastic. SUA nu a făcut parte din acest acord.