IDF susţine că a eliminat mai mulţi terorişti în operaţiunea din Cisiordania

IDF, poliţia israeliană şi serviciul de securitate Shin Bet au raportat joi că patru terorişti care se ascundeau într-o moschee au fost ucişi într-o operaţiune în oraşul Tulkarm, din nordul Cisiordaniei, potrivit publicaţiei Haaretz.

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului IDF susţine că a eliminat mai mulţi terorişti în operaţiunea din Cisiordania

IDF susţine că a eliminat mai mulţi terorişti în operaţiunea din Cisiordania

Unul dintre cei ucişi a fost identificat drept Mohammad Jaber, un comandant al organizaţiei Jihad Islamic, care a fost implicat în atacul din iunie anul trecut de la Qalqilya, în care a fost ucis Amnon Muchtar.

Jaber, cunoscut sub numele de „Abu Shuja’a”, este comandantul batalionului Tulkarm, iar în ultimele luni a supravieţuit mai multor încercări ale forţelor de securitate de a-l ucide.

În iulie anul trecut, Jaber a evitat arestarea de către Autoritatea Palestiniană când forţele acesteia au venit să-l aresteze la un spital din Tulkarm, unde era tratat.

Forţele de securitate au anunţat, de asemenea, că un soldat al IDF a fost rănit uşor în timpul operaţiunii.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut Israelului să oprească imediat operaţiunea militară din nordul Cisiordaniei.

„Ultimele evoluţii din Cisiordania ocupată, inclusiv lansarea de către Israel a operaţiunilor militare la scară largă, sunt profund îngrijorătoare”, a scris Guterres pe platforma de socializare X.

Israelul a lansat marţi seara ceea ce numeşte o operaţiune contrateroristă.

Cel puţin 11 persoane au fost ucise în operaţiunile comune ale IDF şi Shin Bet din oraşele Jenin şi Tul Karm din Cisiordania, a anunţat miercuri Ministerul Palestinian al Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cisiordania,
israel,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici