- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ies oamenii în stradă? Creşterea preţurilor la energie ar putea alimenta tulburări sociale în Europa
Cele mai bogate naţiuni europene se confruntă cu un risc tot mai mare de tulburări civile în timpul iernii, inclusiv proteste de stradă şi demonstraţii, din cauza preţurilor ridicate la energie şi a creşterii costurilor de trai, potrivit unei firme de consultanţă citată de Reuters.
Ies oamenii în stradă? Creşterea preţurilor la energie ar putea alimenta tulburări sociale în Europa
Atât Germania, cât şi Norvegia sunt unele dintre economiile dezvoltate care se confruntă cu perturbări ale vieţii de zi cu zi din cauza acţiunilor sindicale, o tendinţă deja observată în Marea Britanie, a declarat pentru Reuters principalul analist al Verisk Maplecroft, Torbjorn Soltvedt.
Cel mai recent raport al Verisk privind indicele său de tulburări civile a constatat că peste 50% din cele aproape 200 de ţări acoperite au înregistrat o creştere a riscului de mobilizări în masă între al doilea şi al treilea trimestru din 2022, cel mai mare număr de naţiuni de când firma a publicat indicele în 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Pe lista ţărilor cu cea mai mare creştere preconizată a riscului se află Bosnia şi Herţegovina, Elveţia şi Olanda, potrivit raportului publicat vineri.
"Pe parcursul iernii, nu ar fi o surpriză dacă unele dintre naţiunile dezvoltate din Europa vor începe să vadă forme mai grave de tulburări civile", a spus Soltvedt.
Războiul pe care Rusia îl duce în Ucraina începând cu 24 februarie a accelerat creşterea preţurilor la alimente, care au atins un nivel record istoric în februarie şi din nou în martie. Preţurile la energie au crescut, de asemenea, puternic. "Şi avem încă o parte din repercusiunile pandemiei COVID care mai au efecte, cu întreruperile existente în lanţul de aprovizionare", a adăugat analistul-şef Jimena Blanco.
Secetele devastatoare şi nivelurile scăzute ale apei legate de schimbările climatice în multe părţi ale lumii au exacerbat preţurile la alimente şi energie.
Mauritius, Cipru şi Ucraina au înregistrat cea mai mare creştere a tulburărilor sociale în trimestrul al treilea faţă de trimestrul al doilea, iar Rusia se află pe locul şapte şi Norvegia pe locul al treisprezecelea al listei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO