- Home
- Externe
- LONDRA, (28.06.2016, 08:05)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ieşirea Marii Britanii din UE: impact asupra securităţii europene, erodarea consensului privind sancţiunile împotriva Rusiei şi dificultăţi de combatere a terorismului - Analiză The Wall Street Journal
Ieşirea Marii Britanii din UE ar putea avea un impact profund asupra climatului de securitate european şi global, probabil va eroda consensul privind sancţiunile împotriva Rusiei şi va complica eforturile la nivel european de combatere a terorismului, notează The Wall Street Journal.
Urmărește
2829 afișări
Decizia Marii Britanii de a părăsi UE ar putea avea efecte puternice asupra climatului de securitate
Potrivit The Wall Street Journal, care citează mai mulţi actuali sau foşti oficiali europeni şi americani, acest eveniment va slăbi capacitate de reacţie a Europei în faţa ameninţărilor cu care se confruntă.
Pe termen lung, ca urmare a referendumului, forţele armate britanice ar putea să fie slăbite, fie prin destrămarea Regatului Unit, fie prin reducerea cheltuielilor militare din cauza problemelor economice.
"Mă tem că unde din consecinţele Brexit-ului ar putea să fie o Mare Britanie slăbită, mai puţin eficientă din punct de vedere militar," a declarat Nicholas Burns, un fost ambasador american.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Marea Britanie este cel mai mare furnizor de securitate în Europa," a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. "Situaţia este acum mai impredictibilă decât înainte".
Recent, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, a finalizat o nouă strategie de securitate, care presupune că Blocul Comunitar va coopera cu NATO, însă include şi planuri care să permită Uniunii Europene să-şi dezvolte propria autonomie strategică.
Regimului sancţiunilor UE împotriva Rusiei este un alt subiect care ar putea fi afectat de ieşirea Marii Britanii.
Deşi sancţiunile împotriva Rusiei urmează să fie extinse pe o perioadă de şase luni, unele state, inclusiv Italia, Spania şi Grecia, s-a pronunţat în favoarea modificării acestora.
Marea Britanie a fost principalul susţinător al cancelarului german Angela Merkel în ceea ce priveşte un regim dur al sancţiunilor economice, alături de Polonia şi statele baltice.
"Cel mai mult va afecta sancţiunile împotriva Rusiei," a declarat Fabrice Pothier, un fost oficial NATO şi asociat senior la firma de consultanţă Rasmussen Global. "Politica privind sancţiunile va fi slăbită, pentru că vocea Marii Britanii nu va fi aşa de importantă cum speram."
Pe de altă parte, Michael Fallon, secretarul britanic pentru Apărare, care înainte de referendum a vorbit despre potenţialele efecte ale deciziei de a părăsi UE, a declarat că "Acest lucru nu înseamnă că vom juca un rol mai mic. (...) Asta nu înseamnă că Marea Britanie devine indiferentă la ce se întâmplă în lume."
Citeşte şi: Franţa somează Marea Britanie să urgenteze negocierile, ameninţând cu blocarea accesului la piaţa UE
Citeşte şi: Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble: UE nu poate ignora ce s-a întâmplat în Marea Britanie. Mulţi cetăţeni nu cunosc ce înseamnă UE
Citeşte şi: CONSECINŢE BREXIT. Incidente rasiste în Marea Britanie după referendum, fiind vizaţi polonezi şi români
Citeşte şi: Viitorul premier britanic, succesorul lui David Cameron, va fi desemnat până pe 2 septembrie
Citeşte şi: Statele Unite, preocupate că pierd influenţa asupra Europei după ieşirea Marii Britanii din UE - Analiză The New York Times
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe