Imigranţi români, la bordul unui autocar implicat într-un accident în Marea Britanie

Un bărbat a murit şi alte 70 de persoane au fost rănite marţi dimineaţă în centrul Angliei, în urma coliziunii dintre o maşină şi un autocar, au anunţat serviciile de salvare.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Imigranţi români, la bordul unui autocar implicat într-un accident în Marea Britanie

Imigranţi români, la bordul unui autocar implicat într-un accident în Marea Britanie (Imagine: Mediafax/AFP)

Autocarul implicat în accident transporta imigranţi de diferite naţionalităţi, printre care şi români, relatează BBC News Online.

Accidentul s-a soldat cu moartea unui imigrant polonez în vârstă de 26 de ani şi rănirea altor 70 pasageri. Alături de români, la bordul autovehicului se mai aflau muncitori polonezi, letoni, lituanieni şi sud-africani.

Poliţia a anunţat că 21 de pasageri au fost transportaţi la spital în oraşele din apropiere, trei dintre răniţi fiind în stare critică.

Serviciile de intervenţie au precizat că pasagerii locuiau în oraşul Peterborough şi se aflau într-o excursie spre un parc de distracţii.

Inspectorul John Maddox din cadrul poliţiei Staffordshire a declarat că ofiţerii discută cu pasagerii prin intermediul translatorilor şi că au informat "ambasadele respective" despre accidentul produs.

În urma coliziunii, autocarul, care transporta 71 de persoane, printre care sud-africani, lituanieni şi polonezi, a ajuns în grădina unei case, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de salvare din West Midlands.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici