În cât timp ar putea adera Ucraina la NATO? Stoltenberg: „Sper cu tărie că Ucraina va fi un aliat”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, speră că Ucraina se poate alătura alianţei în următorul deceniu, a declarat el pentru publicaţia DPA într-un interviu publicat vineri.

226 afișări
Imaginea articolului În cât timp ar putea adera Ucraina la NATO? Stoltenberg: „Sper cu tărie că Ucraina va fi un aliat”

În cât timp ar putea adera Ucraina la NATO? Stoltenberg: „Sper cu tărie că Ucraina va fi un aliat”

Jens Stoltenberg a declarat, în cadrul unui interviu pentru publicaţia germană DPA, că Ucraina ar putea să devină membru al Alianţei Nord-Atlantice în următorii 10 ani. „Sper cu tărie că Ucraina va fi un aliat", a declarat el într-un răspuns la o întrebare privind posibila extindere a NATO.

Secretarul general demisionar a vorbit înaintea unui summit al liderilor NATO la Washington, unde alianţa îşi sărbătoreşte cea de-a 75-a aniversare şi urmează să anunţe un nou sprijin pentru Ucraina.

În cadrul declaraţiilor pentru interviu, Stoltenberg a făcut apel la aliaţii NATO să furnizeze Ucrainei mai mult ajutor militar pentru a învinge invazia rusă. „Cu cât sprijinul nostru este mai puternic, cu atât mai repede se poate încheia acest război", a spus el.

Alianţa are nevoie de un consens pentru a invita Ucraina să se alăture, iar Germania şi Statele Unite au afirmat clar că sunt împotriva acestui lucru în timp ce ţara este atacată de Rusia. În replică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, recent, că Statele Unite nu sunt pregătite să invite Ucraina să adere la NATO.

Până în prezent, nu există un calendar pentru aderarea Ucrainei şi nici nu există o invitaţie oficială în acest sens.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici