În lipsa muncitorilor din România, austriecii redescoperă munca la câmp: „Este foarte greu la început, apoi începi să te obişnuieşti cu durerea”

  • Pe timp de pandemie, austriecii s-au reîntors la muncile agricole pentru a-şi salva culturile ameninţate de lipsa forţei de muncă
  • Pentru muncile agricole, până acum, agricultorii austrieci preferau să angajeze muncitori sezonieri din ţări precum România
Urmărește
2639 afișări
Imaginea articolului  În lipsa muncitorilor din România, austriecii redescoperă munca la câmp: „Este foarte greu la început, apoi începi să te obişnuieşti cu durerea”

În lipsa muncitorilor din România, austriecii redescoperă munca la câmp: „Este foarte greu la început, apoi începi să te obişnuieşti cu durerea”

Austriecii sunt hotărâţi să îşi salveze singuri agricultura în lipsa lucrătorilor din estul Europei. Dacă germanii au preferat să aducă muncitori din România, ca să nu stea ei aplecaţi deasupra lanurilor cu sparanghel, vecinii lor, austriecii, redescoperă munca la câmp pe timp de pandemie.

Numeroşi angajaţi rămaşi fără ocupaţie sau nevoiţi de măsurile de carantină să stea acasă, s-au oferit să muncească în agricultură. O soluţie salvatoare pentru agricultori, care, pentru munca la câmp, se bazează de mulţi ani pe mucitori sezonieri din ţări precum România. Acum, însă, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, graniţele s-au închis şi forţa de muncă străină este foarte greu de adus.  Oamenii îşi vedeau deja culturile compromise şi asta pentru că, în  vremurile dinainte de pandemie, austriecii nu se înghesuiau să facă astfel de munci. Unul dintre motive, este printre cele mai slab plătite ocupaţii din Austria, aproximativ 1.500 de euro pe lună. Un alt motiv, nu este deloc o muncă la îndemâna oricui.

„Este mai greu şi mai monoton decât mă aşteptam”, este mărturia unui dintre lucrătorii de ocazie, în vârstă de 43 de ani şi care până acum muncea în distribuţia de produse alimentare.

„Este foarte greu la început, apoi începi să te obişnuieşti cu durerea”, mărturiseşte o studentă de 23 de ani.

Peste 20.000 de austrieci s-au înscris, până acum, pe un portal pentru a munci în agricultură. Printre aceştia, ospătari, bucătari, studenţi şi chair tâmplari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici