- Home
- Externe
- (31.07.2020, 14:58)
- Emanuel Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În primul semestru al anului, nemţii au cumpărat 83,5 tone de aur
- Potrivit informaţiilor furnizate de cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, spre deosebire de alte ţări, în Germania achiziţionarea de lingouri şi monede de aur a crescut în primele şase luni ale anului cu mai mult de 100% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
- Fondurile tranzacţionate la bursă (ETF) pe aur au înregistrat un record, la sfârşitul lunii iunie stocul de metale preţioase din aceste fonduri fiind de 3621 tone, mai mult ca niciodată.
- Pe de altă parte, în întreaga lume cererea de aur pentru producţia de bijuterii a scăzut cu 46%, ajungând la 572 tone, jumătate din media pe zece ani.
Urmărește
1282 afișări
Profimedia
Spre deosebire de cele mai multe ţări din lume, nemţii au cumpărat în prima jumătate a acestui an o cantitate impresionantă de aur. Din datele furnizate joi de World Gold Council, organizaţia care se ocupă cu analiza pieţei aurului, reiese că investitorii germani au achiziţionat în primele şase luni ale acestui an lingouri şi monede de aur cu o greutate totală de 83,5 tone, în creştere cu peste 100% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Această situaţie contrastează cu imaginea pe care o oferă toate celelalte ţări ale lumii, unde în acelaşi interval de timp cererea de lingouri şi monede a scăzut cu 17 la sută, la o cantitate de 396.7 de tone. S-a semnalat o deosebire în acest sens între Est şi Vest: în timp ce, pe fondul crizei provocate de coronavirus, în partea de vest a lumii s-a cumpărat mai mult aur, în Asia şi în Orientul Mijlociu, de exemplu, vânzările au scăzut în mod semnificativ.
Între timp, fondurile tranzacţionate la bursă (ETF) pe aur au înregistrat un record, care trebuie să fi contribuit, de altfel, şi la creşterea preţului. Aceste fonduri au achiziţionat în prima jumătate a anului 734 de tone de aur. La sfârşitul lunii iunie, stocul de metale preţioase din aceste fonduri era de 3621 tone, mai mult ca niciodată. Numai în al doilea trimestru, investiţiile în fonduri au crescut cu peste 300% faţă de anul precedent, ajungând la 434,1 tone. Aproape că s-a atins vechiul record de investiţii din perioada crizei financiare, în primul trimestru al anului 2009, investiţiile în fonduri în aur ridicându-se la 465,7 tone.
Pe de altă parte, în întreaga lume cererea de aur pentru producţia de bijuterii a scăzut cu 46%, ajungând la 572 tone. Astfel, cantitatea solicitată a fost de aproximativ jumătate din media pe zece ani. În al doilea trimestru, s-a înregistrat un declin de 53% la nivel global, şi încă mult mai pronunţată a fost scăderea în India, ţara bijuteriilor din aur, cu minus 74%, în timp ce în China a existat o scădere mai uşoară, cu 33%. Cu siguranţă, scăderea cererii de bijuterii din aur s-a datorat în principal închiderii magazinelor de bijuterii şi a unităţilor de producţie aferente din multe ţări în timpul crizei generate de coronavirus, dar şi preţului aurului, care a înregistrat recent o creştere vertiginoasă, după cum declară World Gold Council.
Motive similare se presupune că au condus şi la scăderea cererii de aur pentru aplicaţii tehnice, cu aproximativ 13%, la o cantitate de 140 de tone.
Achiziţiile de aur ale băncilor centrale au scăzut la 233 de tone în prima jumătate a anului, comparativ cu cifrele record atinse în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace