În Ungaria o nouă lege ameninţă să arunce mii de refugiaţi ucraineni pe străzi

O nouă lege intrată în vigoare în Ungaria ameninţă să arunce mii de refugiaţi ucraineni pe străzi sau înapoi în Ucraina.

Urmărește
5664 afișări
Imaginea articolului În Ungaria o nouă lege ameninţă să arunce mii de refugiaţi ucraineni pe străzi

Sursa foto: Pexels

Ungaria a adoptat o nouă lege care limitează sprijinul de stat pentru ucraineni, oferindu-l doar celor care provin din regiuni ale Ucrainei afectate direct de invazia Rusiei, scrie BBC.
 
Încă nu se ştie câţi dintre cei 31.000 de ucraineni care se adăpostesc în Ungaria vor fi afectaţi de noua lege. Momentan pe lista Ungariei se află treisprezece regiuni din Ucraina, aceasta urmând să fie actualizată lunar de către guvern.
 
Cei mai vulnerabili ucraineni sunt cei din minoritatea etnică romă din regiunea Transcarpatia, situată în partea de vest a ţării, care trăiesc încă în adăposturi care ar urma să se închidă. Aceştia au o situaţie complicată deoarece au dublă cetăţenie, ucraineană şi maghiară, motiv pentru care li s-a refuzat ajutorul în alte părţi ale Uniunii Europene, fiind consideraţi cetăţeni maghiari, mai scrie BBC.
 
Aproximativ 2.000-3.000 de refugiaţi vor „pierde accesul la locuinţe subvenţionate”, conform ONU.
 
Conform noii legi, doar ucrainenii a căror ultimă adresă oficială în Ucraina a fost într-o zonă „direct afectată de operaţiuni militare” rămân eligibili pentru sprijinul statului, care include locuinţe gratuite şi o sumă lunară de bază.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici