- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încălzirea globală modifică graniţa UE cu Elveţia
Frontiera Uniunii Europene cu Elveţia s-a modificat ca urmare a încălzirii globale şi topirii gheţarilor, informează publicaţia electronică EUObserver.
Încălzirea globală modifică graniţa UE cu Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Parlamentul Elveţiei a adoptat miercuri o lege prin care frontiera cu Italia a fost modificată, în anumite zone aceasta înaintând cu aproximativ 150 de metri în teritoriul italian. Cele două ţări au format o comisie pentru trasarea noii frontiere, în urma topirii unui gheţar în apropiere de Zermatt. Anterior, frontiera din zona respectivă era marcată în gheţar.
Însă, ca rezultat al topirii acestor gheţari, cei din Alpi prezentând cel mai dramatic ritm de topire, frontiera, care a fost stabilită ultima dată în 1942, s-a modificat considerabil, conform Biroului Federal Elveţian de Topografie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 28 de oameni au murit
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Atunci când frontiera coincide cu marginea unui gheţar, aceasta trebuie să urmeze schimbările naturale progresive ale liniei acestuia. În caz de topire completă a gheţarului, frontiera va coincide cu înălţimea sau vârful cel mai apropiat", precizează acesta.
Din 1850 şi până în prezent, zona acoperită cu gheţari din vestul Europei s-a redus cu aproximativ 40 de procente, iar volumul gheţarilor cu peste 50 la sută. Mai alarmant este, însă, faptul că topirea se accelerează. Unii experţi susţin că gheţarii din Alpi s-ar putea topi complet până în 2050.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO