- Home
- Externe
- (23.10.2022, 20:01)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încearcă Rusia să negocieze? Ministrul rus al Apărării a discutat cu omologii din SUA, Franţa, Marea Britanie şi Turcia
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a discutat duminică cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, pentru a doua oară în trei zile şi a avut o serie de convorbiri cu alţi trei omologi din ţările NATO.
Urmărește
28140 afișări
Moscova nu a oferit detalii despre conversaţia cu şeful Pentagonului. Cei doi au mai avut o convorbire telefonică vineri. În cadrul celorlate convorbiri de astăzi, Şoigu a afirmat că situaţia din Ucraina se înrăutăţeşte, a relatat Ministerul rus al Apărării.
"Au discutat despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid", a declarat ministerul rus al apărării despre convorbirea lui Şoigu cu ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu. "Aceasta tinde spre o nouă escaladare necontrolată".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Şoigu a vorbit separat cu ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, şi cu ministrul britanic Ben Wallace.
Nu a existat niciun indiciu din partea Rusiei că aceste conversaţii ar fi produs vreun rezultat pozitiv. Ele au arătat, totuşi, că Rusia şi membrii alianţei NATO conduse de SUA menţin în mod activ canalele de comunicare într-un moment de creştere a îngrijorării internaţionale cu privire la o posibilă escaladare nucleară, informează Reuters.
În contextul în care Rusia se confruntă cu înfrângeri succesive în Ucraina, preşedintele Vladimir Putin a declarat că va recurge la arme nucleare dacă va fi necesar pentru a-şi apăra "integritatea teritorială". Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că lumea este mai aproape de "Armageddon" decât oricând de la Criza rachetelor din Cuba din 1962.
NATO a lansat săptămâna trecută exerciţiul său anual de descurajare nucleară şi a declarat că se aşteaptă ca Rusia să organizeze în scurt timp exerciţii pentru a testa gradul de pregătire al propriilor forţe nucleare.
Un diplomat rus de rang înalt a fost citat după convorbirea Shoigu-Austin de vinerea trecută, spunând că "neînţelegerile trebuie clarificate pentru a nu exista accidente".
Ministrul francez Lecornu a declarat după convorbirea de duminică că a reafirmat dorinţa Franţei pentru o rezolvare paşnică a războiului din Ucraina şi că Parisul a refuzat să se lase atras în orice formă de escaladare.
Marea Britanie a declarat că Wallace a "respins" afirmaţiile lui Şoigu potrivit cărora ţările occidentale ar fi facilitat un plan al Kievului de escaladare a conflictului.
Ministerul lui Şoigu a declarat că acesta le-a transmis omologilor săi francezi, turci şi britanici îngrijorarea Moscovei că Ucraina ar putea detona o "bombă murdară" - un dispozitiv prevăzut cu material radioactiv. Rusia nu a furnizat nicio dovadă care să susţină o astfel de afirmaţie.
Afirmaţiile anterioare ale Rusiei potrivit cărora Ucraina ar putea recurge la utilizarea unor arme interzise, cum ar fi armele biologice, au stârnit îngrijorări în Occident că Moscova s-ar putea pregăti să organizeze atacuri "sub steag fals" şi să dea vina pe Kiev.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: "Orban, dispari". Protest masiv în Budapesta împotriva guvernului şi a "inflaţiei galopante"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele