Incendiu de la Notre Dame: O ţigară nestinsă sau o defecţiune electrică, posibile cauze/ Anunţul anchetatorilor

O ţigară nestinsă sau o defecţiune la sistemul electric se numără printre posibilele cauze ale incendiului care a afectat grav Catedrala Notre Dame din Paris pe 15 aprilie, au anunţat autorităţile franceze care se ocupă de anchetă, potrivit foxnews.com.

Urmărește
459 afișări
Imaginea articolului Incendiu de la Notre Dame: O ţigară nestinsă sau o defecţiune electrică, posibile cauze/ Anunţul anchetatorilor

Incendiu de la Notre Dame: O ţigară nestinsă sau o defecţiune electrică, posibile cauze/ Anunţul anchetatorilor

Autorităţile franceze iau în calcul ipoteza unui accident şi elimină posibilitatea ca incendiul să fi fost provocat intenţionat.

Victima unui incendiu izbucnit în aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parţial distrusă, fleşa şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se sub flacări.

Poliţiştii au efectuat "sute de audieri ale martorilor", printre care s-au numărat muncitori, paznici şi reprezentanţi ai companiilor care desfăşurau lucrări de renovare şi restaurare la catedrală, iar ancheta preliminară a stabilit că a fost vorba despre un accident, potrivit reprezentanţilor Parchetului din Paris.

Ancheta însă va continua pentru a stabili cu exactitate cauzele incendiului, a transmis, printr-un comunicat emis miercuri, procurorul Remy Heitz.

Doar 9% dintre promisiunile de donaţii pentru Catedrala Notre-Dame, monumentul simbol al oraşului Paris, au fost concretizate, a anunţat, pe 14 iunie, ministrul francez al Culturii, Franck Riester. Ministrul francez a declarat că, din suma totală promisă de 850 de milioane de euro, doar 80 de milioane de euro au fost deja trimise de donatori.

Promisiunile de donaţii au fost făcute unui număr de patru structuri, La Fondation de France, la Fondation pour le patrimoine, la Fondation Notre-Dame şi Centre des monuments nationaux, precum şi statului francez.

Potrivit Franceinfo, donaţiile făcute deja, prin cec sau virament bancar, provin mai ales de la persoane private. Cele mai importante donaţii anunţate, precum cele din partea familiilor Arnault şi Pinault, vor fi trimise treptat, "în funcţie de deviz", potrivit documentelor furnizate de Ministerul Culturii.

Pe 11 mai, Adunarea Naţională a Franţei a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi "ambiţios".

Experţii au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 şi 700 de milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici