Incident bizar. Circa 2.000 de bile negre au apărut pe plajele din Sydney, zona a fost izolată

  • Circa 2.000 de bile negre au apărut în ultimele zile pe plajele din Sydney.
  • Iniţial, accesul în zonă a fost restricţionat deoarece autorităţile s-au temut că bilele sunt toxice.
  • Între timp, unele plaje au fost redeschise, deşi nu s-a aflat încă de unde provin bilele misterioase.
Urmărește
373 afișări
Imaginea articolului Incident bizar. Circa 2.000 de bile negre au apărut pe plajele din Sydney, zona a fost izolată

Sursa foto: Randwick City Council

Bilele au apărut în această săptămână pe mai multe plaje din Sydney. Ca urmare, autorităţile locale au decis să restricţioneze accesul oamenilor pe plaje. În total, au fost descoperite aproximativ 2.000 de bile negre.

Acestea au fost adunate de oameni îmbrăcaţi în costume de protecţie. Primele teste de laborator au indicat că nu este vorba despre obiecte toxice. La început s-a crezut că sunt bile de gudron, acum se vorbeşte despre acizi graşi.

„Pe baza informaţiilor oferite de Autoritatea pentru Protecţia Mediului, putem confirma că bilele sunt alcătuite din acizi graşi, substanţe chimice compatibile cu cele găsite în produsele de curăţare şi cosmetice, amestecate cu puţină păcură”, a declarat Mark Hutchings, şeful maritim din New South Wales, potrivit Sky News.

Alte teste de laborator încă sunt în derulare. Totuşi, autorităţile au decis în weekend să redeschidă plajele. Oamenii sunt sfătuiţi să nu atingă bilele care nu au fost ridicate de specialiştii în costume de protecţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici