- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Incidentul de la Krsko riscă să afecteze încrederea europenilor în sectorul nuclear
Incidentul înregistrat la centrala nucleară din Slovenia, care a fost rezolvat uşor, intervine în condiţiile în care Comisia Europeană depune eforturi pentru a restabili încrederea populaţiei în domeniul nuclear, relatează publicaţia electronică EUObserver.
Incidentul de la Krsko riscă să afecteze încrederea europenilor în sectorul nuclear (Imagine: Mediafax Foto)
O scurgere de apă la una dintre unităţile de răcire ale centralei de la Krsko a dus, miercuri, la închiderea singurului reactor al său, care funcţionează deja de 25 de ani, pentru reparaţii de urgenţă. "Nu există nici un impact asupra mediului, situaţia este sub control", a dat asigurări Andrej Stritar, directorul Agenţiei slovene pentru securitate nucleară (SNSA).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Comisia Europeană a informat cele 27 de state membre UE în legătură cu această problemă.
Marţi dimineaţă, sistemul automat de siguranţă al centralei Dukovany, din Cehia, a fost activat la unul dintre reactoare după ce un muncitor a oprit din greşeală conductele de răcire. Nici acest incident nu a provocat pagube mediului, potrivit purtătorului de cuvânt Petr Spilka, citat de cotidianul polonez Gazeta Wyborcza.
Cele două incidente intervin pe fondul eforturilor Comisiei Europene şi industriei nucleare de a consolida încrederea populaţiei în acest sector, după o diminuarea a investiţiilor în urma dezastrului de la Cernobîl din 1986.
"Energia nucleară poate avea o contribuţie majoră în lupta împotriva schimbărilor climatice", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la sfârşitul lui mai.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO