- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (17.09.2021, 17:08)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încotro se va îndrepta Europa. Primul grup de 200 de cetăţeni europeni a început dezbaterile
- Primul dintre cele patru grupuri de dezbatere alcătuite din cetăţeni europeni şi-a început vineri activitatea la Strasbourg.
- Grupurile, care vor reuni 800 de cetăţeni din UE, vor participa la dezbateri pe teme de economie, democraţie, schimbări climatice şi migraţie.
Urmărește
562 afișări
Încotro se va îndrepta Europa. Primul grup de 200 de cetăţeni europeni a început dezbaterile
Potrivit unui comunicat al CE, din septembrie 2021 până în ianuarie 2022, patru grupuri, fiecare cuprinzând 200 de cetăţeni europeni, vor delibera şi vor formula recomandări concrete cu privire la direcţia în care doresc să se îndrepte Europa în viitor. Cel puţin o treime din participanţii la fiecare grup au vârste sub 25 de ani.
Activitatea primului grup a început vineri la Strasbourg şi se va încheia duminică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aceştia vor dezbate subiecte referitoare la economie, locuri de muncă, educaţie, cultură, democraţia europeană, statul de drept, schimbările climatice şi migraţie.
Fiecare grup se va întruni o dată pentru a-şi începe activitatea înainte de următoarea reuniune a sesiunii plenare a Conferinţei privind viitorul Europei care va avea loc la 22-23 octombrie.
În cadrul acesteia, cetăţenii îşi pot prezenta ideile, de asemenea, pe o platformă digitală multilingvă şi în cadrul a numeroase evenimente organizate la nivel naţional şi european.
„Până la sesiunea finală a grupurilor, aceşti 800 de cetăţeni vor formula recomandări, care vor fi prezentate şi discutate în cadrul sesiunii plenare a conferinţei. 20 de cetăţeni selectaţi din fiecare grup vor delibera împreună cu reprezentanţii instituţiilor UE şi ai organismelor consultative, ai parlamentelor naţionale, ai partenerilor sociali, ai societăţii civile şi ai altor părţi interesate – toţi fiind membri cu drepturi depline ai sesiunii plenare a conferinţei. După ce aceste recomandări au fost prezentate de cetăţeni şi discutate cu aceştia, sesiunea plenară va prezenta, pe bază consensuală, propuneri Comitetului executiv, care va elabora un raport în strânsă colaborare şi în deplină transparenţă cu aceasta”, se arată în comunicat.
Conform acestuia, Parlamentul European, Consiliul UE şi Comisia Europeană s-au angajat să examineze rapid modalităţile prin care să se dea curs în mod eficace acestui raport.
Cetăţenii participanţi la grupuri au fost selectaţi aleatoriu de către o societate de sondaj independentă, în conformitate cu cinci criterii, pentru a reflecta diversitatea UE: originea geografică, sexul, vârsta, mediul socioeconomic şi nivelul de educaţie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe