- Home
- Externe
- (20.05.2021, 17:12)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încrederea cetăţenilor europeni în guvernele naţionale a scăzut, inclusiv în România. Studiu UE
- Studiu: Încrederea cetăţenilor din ţările UE în guvernele naţionale este în scădere, inclusiv în România, în contextul crizei pandemiei
- Eurofound: Şi media încrederii în instituţiile UE a scăzut în ultimul an, deşi în unele ţări, inclusiv în România, este în creştere
- În România, încrederea în Guvern a scăzut, iar încrederea în instituţiile comunitare a crescut
Urmărește
814 afișări
Încrederea cetăţenilor europeni în guvernele naţionale a scăzut, inclusiv în România. Studiu UE
Încrederea în guverne este în scădere în statele Uniunii Europene, inclusiv în România, în contextul pandemiei, înregistrându-se şi o diminuare a încrederii în instituţiile comunitare, relevă un studiu elaborat de Agenţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Trai şi de Lucru (Eurofound).
"Încrederea în instituţii a scăzut în spaţiul Uniunii Europene, în special încrederea în guvernele naţionale generând semnale de alarmă în numeroase state membre", arată concluziile studiului intitulat "Condiţiile de viaţă şi de lucru şi COVID-19".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Datele arată că încrederea în guvernele naţionale este la nivelul de doar 3,9 puncte (din totalul de 10) la nivelul Uniunii Europene, sub încrederea în presă (4,2 puncte), în UE (4,6), în poliţie (5,7) şi în sistemul medical (5,9).
În toate cele 27 de state membre UE, încrederea în guvernele naţionale a scăzut în ultimul an. Cetăţenii polonezi au cea mai scăzută încredere în Guvern (2,1), în timp ce Guvernul din Danemarca se bucură de cea mai mare credibilitate (7,0).
În România, încrederea în Guvern era în februarie-martie 2021 la nivelul 3,4 puncte (sub media europeană de 3,9 puncte), în scădere faţă de 3,8 puncte în aprilie-mai 2020 şi faţă de 3,5 puncte în iunie-iulie 2020, arată studiul, vizualizat de MEDIAFAX.
Şi media încrederii în Uniunea Europeană a scăzut în ultimul an, deşi în unele ţări, inclusiv în România, încrederea în instituţiile comunitare este în creştere.
"Încrederea în Uniunea Europeană a scăzut de la 5,1 puncte în vara anului 2020 la 4,6 puncte în primăvara anului 2021 (...). Cu toate acestea, încrederea cetăţenilor în instituţiile UE rămâne mai mare decât cea în guvernele naţionale", arată studiul.
Cea mai scăzută încredere a cetăţenilor în UE se înregistrează în Grecia (3,5 puncte) şi în Cehia (3,6 puncte). Cea mai mare scădere a încrederii în UE în ultimul an s-a înregistrat în Germania, de la 5,4 la 4,0 puncte, precum şi în Austria, de la 4,9 la 3,8.
Cea mai mare încredere în UE este în Irlanda (5,8), în Finlanda (5,6) şi în Polonia (5,2).
În România, încrederea cetăţenilor în Uniunea Europeană a crescut de la 4,5 puncte în aprilie-mai 2020 la 5,3 puncte în februarie-martie 2021. Încrederea în UE a crescut în ultimul an şi în Ungaria, Malta şi Portugalia.
Studiul a fost efectuat în trei etape - aprilie-mai 2020, iunie-iulie 2020 şi februarie-martie 2021.
Agenţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Trai şi de Lucru (Eurofound) avertizează că erodarea încrederii în instituţii riscă să afecteze "coeziunea socială" în spaţiul Uniunii Europene.
Massimiliano Mascherini, directorul Departamentului Eurofound pentru Politici Sociale, a evidenţiat importanţa analizării modului în care pandemia a afectat diversele categorii de cetăţeni, pentru a fi luate măsuri de remediere.
"Pentru restabilirea încrederii în guvernele naţionale şi în UE, va fi esenţial să fie înţelese nevoile oamenilor şi să fie abordate într-o manieră holistică după criza COVID-19. Iniţiative precum dezbaterea privind viitorul Europei vor juca un rol important din acest punct de vedere, mai ales în contextul discuţiilor despre o economie mai ecologică şi mai digitalizată care să lucreze în favoarea cetăţenilor UE şi să abordeze inegalităţile", a declarat Massimiliano Mascherini.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe