Incursiunea forţelor ucrainene peste graniţă în Rusia continuă pentru a doua zi. Putin a convocat o reuniune cu cei mai importanţi oficiali din domeniul apărării

  • Incursiunea surpriză a Ucrainei în regiunea rusă Kursk continuă în a doua zi, determinându-l pe Vladimir Putin să convoace o reuniune cu cei mai importanţi oficiali din domeniul apărării din Rusia.
  • Oficialii ruşi au declarat că atacul a început marţi dimineaţă, în jurul orei 8.00, când trupele ucrainene au trecut graniţa între satele Nikolayevo-Daryino şi Oleshnya, cu intenţia aparentă de a se îndrepta spre nord şi spre est.
  • Oficialii ucraineni au rămas tăcuţi pe măsură ce incursiunea a evoluat, preocupaţi probabil să nu pară triumfători sau să ofere prea multe informaţii despre intenţiile Kievului.
  • Este foarte probabil ca atacul să fie o încercare a Ucrainei, ale cărei apărări sunt întinse pe frontul din estul Donbasului, de forţa mutarea unor forţe ruseşti pentru a apăra o parte a liniei frontului care a fost în mare parte inactivă de la începutul anului 2022.
Urmărește
4191 afișări
Imaginea articolului Incursiunea forţelor ucrainene peste graniţă în Rusia continuă pentru a doua zi. Putin a convocat o reuniune cu cei mai importanţi oficiali din domeniul apărării

Incursiunea forţelor ucrainene peste graniţă în Rusia continuă pentru a doua zi. Putin a convocat o reuniune de urgenţă cu cei mai importanţi oficiali din domeniul apărării

Un raport al unui blogger militar rus a sugerat că forţele ucrainene au avansat spre nord, posibil până la 15 km peste graniţă, de-a lungul unui drum la nord de satul de frontieră Sverdlikovo, dar acest lucru nu a putut fi verificat.
 
Surse oficiale şi neoficiale ruse au raportat că o forţă de câteva sute de soldaţi a traversat o parte slab apărată a frontierei marţi dimineaţa, relatează The Guardian.
 
Ministerul rus al Apărării a declarat iniţial că atacul a fost neutralizat, dar a recunoscut miercuri la prânz că luptele erau în curs. Acesta a declarat că au folosit atacuri aeriene şi cu rachete şi focuri de artilerie împotriva invadatorilor, provocând 260 de victime şi distrugând 50 de vehicule blindate.
 
În comentariile televizate de la începutul unei reuniuni cu membrii guvernului rus, Putin a descris raidul drept o provocare majoră şi a declarat că va discuta despre aceasta cu înalţi oficiali de securitate în cursul zilei.
 
Guvernatorul interimar al regiunii Kursk, Alexei Smirnov, a declarat că i-a raportat lui Putin situaţia operaţională. Civilii au fost evacuaţi din zonele de pe linia frontului, iar 300 de persoane au fost cazate în locuinţe temporare peste noapte.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici