India şi Israelul vor construi împreună o rachetă antiareiană

India va construi împreună cu Israelul, al doilea furnizor important al său de armament, o rachetă sol-aer, sperând şi în colaborarea cu alte state, a anunţat miercuri ministrul indian al Apărării, A. K. Antony, în Parlament.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului India şi Israelul vor construi împreună o rachetă antiareiană

India şi Israelul vor construi împreună o rachetă antiareiană

"Un proiect a fost pus la punct împreună cu industria (publică) aerospaţială israeliană pentru a construi o rachetă antiaeriană cu rază lungă de acţiune", a precizat ministrul.

El nu a oferit detalii, dar potrivit altor surse, India a aprobat la începutul lui februarie crearea unei companii mixte împreună cu statul evreu, cu un capital de 625 de milioane de dolari, în vederea dotării marinei indiene cu rachete antiaeriene.

Anunţul ministrului Apărării din Parlament a survenit în urma primei încercări a Indiei de a lansa o rachetă capabilă să transporte o încărcătură nucleară pornind de pe o platformă submarină, realizându-şi astfel obiectivul de a crea sisteme balistice operaţionale aeriene, terestre şi maritime.

Antony a subliniat că programul ambiţios privind construirea de rachete al ţării sale, lansat în 1983, este pe punctul de a-şi atinge obiectivul.

India a construit împreună cu Rusia, primul său furnizor de armament militar, o rachetă de croazieră, BrahMos, pe care încearcă să o exporte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici