Indienii au simulat în Himalaya realizarea unei misiuni pe Luna sau pe Marte

Indienii au simulat în Himalaya realizarea unei misiuni de trei săptămâni pe Luna sau pe Marte. Agenţia spaţială indiană a amplasat în zona izolată un modul care ar putea fi folosit în viitoarele misiuni. La misiune a participat un astronaut.

Urmărește
358 afișări
Imaginea articolului Indienii au simulat în Himalaya realizarea unei misiuni pe Luna sau pe Marte

Indienii au simulat în Himalaya realizarea unei misiuni pe Luna sau pe Marte

Hab-1 (prescurtare de la Habitat-1) este prima misiune a agenţiei spaţiale indiene Isro care simulează condiţiile spaţiale. Rolul este de a pregăti astronauţi pentru misiuni spaţiale reale şi de a verifica echipamentele necesare. Hab-1 a fost testat timp de trei săptămâni în munţii înalţi din Himalaya, în zona Ladakh, potrivit BBC.

Construit cu teflon şi izolat cu spumă de uz industrial, modulul Hab-1 are un pat, un post de lucru, spaţiu de depozitare pentru provizii şi truse, un spaţiu de gătit şi o toaletă. Un astronaut în simulare a petrecut trei săptămâni ascuns în instalaţie.

Zona din Himalaya a fost aleasă deoarece peisajul şi solul stâncos seamănă cu rocile găsite pe Marte şi cu unele părţi ale terenului lunar. Zona este situată la o înălţime de 3.500 de metri şi are condiţii climatice extreme şi aer rarefiat. Într-o zi, temperatura se poate schimba de la 20 grade Celsius la -18 grade Celsius. Chiar dacă nu se compară cu condiţiile de pe Marte (unde temperaturile pot să ajungă la -153C) sau de pe Lună (-250C în unele cratere adânci), misiunea reprezintă un test de rezistenţă umană. În plus, pământul sterp se întinde pe suprafeţe mari oferind senzaţia de singurătate.

Misiunea vine într-un moment în care India se pregăteşte să-şi trimită primii astronauţi în spaţiu. Dacă totul decurge conform planului, misiunea se va lansa anul viitor. De asemenea, India intenţionează să înfiinţeze prima sa staţie spaţială până în 2035 şi să trimită un om pe Lună până în 2040. Pentru pregătirea acestor misiuni, tot în Ladakh ar putea fi construită prima unitate permanentă din India care simulează condiţiile din spaţiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici