- Home
- Externe
- (14.01.2023, 11:22)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Indonezia a trimis o navă de război în Marea Natuna pentru a monitoriza nava pazei de coastă chineze
Indonezia a trimis o navă de război în Marea Natuna de Nord pentru a monitoriza o navă a pazei de coastă chineze care a fost activă într-o zonă maritimă bogată în resurse, a declarat sâmbătă şeful marinei militare a ţării, într-o zonă pe care ambele ţări o revendică ca fiind a lor.
Urmărește
7647 afișări
Sursa foto: Twitter
Datele de urmărire a navelor arată că aceasta, CCG 5901, navighează în Marea Natuna, în special în apropierea câmpului de gaze Tuna Bloc şi a câmpului de petrol şi gaze vietnamez Chim Sao, din 30 decembrie, a declarat Iniţiativa indoneziană Ocean Justice.
O navă de război, un avion de patrulare maritimă şi o dronă au fost desfăşurate pentru a monitoriza nava, a declarat Laksamana Muhammad Ali, şeful marinei indoneziene.
„Nava chineză nu a desfăşurat nicio activitate suspectă", a spus el. „Cu toate acestea, trebuie să o monitorizăm, deoarece se află de ceva timp în zona economică exclusivă (ZEE) a Indoneziei".
Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze din Jakarta nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, potrivit Reuters.
Convenţia Naţiunilor Unite privind dreptul mării (UNCLOS) acordă navelor drepturi de navigaţie prin ZEE.
Activitatea vine după un acord privind ZEE între Indonezia şi Vietnam şi după ce Indonezia a aprobat dezvoltarea zăcământului de gaz Tuna din Marea Natuna, cu o investiţie totală estimată la peste 3 miliarde de dolari până la începerea producţiei.
În 2021, nave din Indonezia şi China s-au urmărit reciproc timp de luni de zile în apropierea unei platforme petroliere submersibile care efectuase evaluări de puţuri în blocul Tuna.
La momentul respectiv, China a îndemnat Indonezia să oprească forajul, afirmând că activităţile se desfăşurau pe teritoriul său.
Cea mai mare naţiune din Asia de Sud-Est afirmă că, în conformitate cu UNCLOS, capătul sudic al Mării Chinei de Sud este zona sa economică exclusivă şi a numit zona Marea Natuna de Nord în 2017.
China respinge acest lucru, spunând că zona maritimă se află în cadrul revendicării sale teritoriale expansive în Marea Chinei de Sud, marcată de o "linie" în formă de U, o graniţă despre care Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a constatat că nu are un temei juridic în 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ambulanţă implicată într-un accident grav pe DN 2, în Vrancea: o persoană a murit, mai multe sunt rănite/ Încă o persoană a murit
-
Incendiu într-o parcare din Sectorul 2 al Capitalei: Două maşini, afectate
-
România la limită: Deficit bugetar uriaş, pensii şi salarii îngheţate, taxe ridicate – Ce urmează?
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:08
-
astăzi, 15:07