Inflaţia anuală din Turcia a scăzut până la 71,6% în iunie, mai mult decât anunţau experţii

  • Inflaţia anuală privind preţurile de consum din Turcia a scăzut la 71,60% în iunie, au arătat datele oficiale publicate miercuri.
  • Cotaţia este sub aşteptări mai ales ca urmare a evoluţiilor din sectoarele educaţie, imobiliare şi restaurante.
361 afișări
Imaginea articolului Inflaţia anuală din Turcia a scăzut până la 71,6% în iunie, mai mult decât anunţau experţii

Inflaţia anuală din Turcia a scăzut până la 71,6% în iunie, mai mult decât anunţau experţii

Inflaţia anuală din Turcia a scăzut la 71,60% în iunie, au arătat miercuri datele oficiale, potrivit CNBC.

În luna iunie, inflaţia preţurilor de consum a fost de 1,64%, tot sub aşteptări, potrivit Institutului de Statistică din Turcia, comparativ cu 3,37% în luna mai. Inflaţia anuală în luna mai a fost de 75,45%.

Anterior, unii economişti au estimat că inflaţia anuală va ajunge la 72,6% în iunie, în scădere faţă de nivelul din mai, care a fost cel mai ridicat din noiembrie 2022. De asemenea, se estimează că ar putea să scadă la 42,6% până la sfârşitul anului 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici