„E cumva trist că trebuie să primim directive europene ca să ne mobilizăm, dar pare că e singurul mod în care lucrurile se pot mişca în ţara asta. În fiecare oră se taie şase hectare de pădure, adică 8 terenuri de fotbal. Pentru fiecare copac care se taie legal se taie încă unul ilegal. Dacă ne raportăm şi la cele 184 de cazuri de agresiune şi la cei şase pădurari ucişi, situaţia nu e gravă, e dezastruoasă”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, Mădălina Scarlat.
La rândul său, avocatul Agent Green, Cătălin Rădulescu a spus că pot fi salvate peste 500.000 de hectare de păduri dacă ar exista un plan bine conturat din partea Guvernului.
„Există încă aproximativ 526.000 de hectare de păduri potenţial primare sau naturale care pot fi salvate prin acţiuni puse la punct de către Guvernul României”, a explicat, Cătălin Rădulescu, pentru MEDIAFAX.
Astfel, CE a decis, miercuri, să transmită României o scrisoare de punere în întârziere. Ţara noastră are „un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficienţelor identificate de Comisie”.
În caz contrar, Comisia Europeană poate decide să trimită autorităţilor române un aviz motivat.