Ingrid Betancourt a plecat împreună cu familia sa spre Paris

Ingrid Betancourt, fosta ostatică a gherilelor FARC, a plecat împreună cu familia sa spre Paris joi seară, după ce a fost eliberată de un comando al armatei columbiene.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Ingrid Betancourt a plecat împreună cu familia sa spre Paris

Ingrid Betancourt a plecat împreună cu familia sa spre Paris (Imagine: Mediafax Foto)

Betancourt va sosi la Paris vineri după-amiază şi va fi întâmpinată de preşedintele francez Nicolas Sarkozy. Ea se va întâlni şi cu Papa Benedict al XVI-lea, săptămâna viitoare, la Vatican.

"Abia aştept să ajung în Franţa, să ajung acasă", a mărturisit Betancourt, eliberată după şase ani de captivitate în mâinile Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

"Aş vrea să îi îmbrăţişez pe preşedintele (Jacques, n. red.) Chirac şi pe prietenul meu dintotdeauna (fostul premier, n. red.) Dominique Villepin, care s-a luptat pentru eliberarea ostaticilor, pentru noi toţi", a adăugat ea.

"Aş vrea să îl îmbrăţişez pe preşedintele (Nicolas, n. red.) Sarkozy şi să îi spun că îl admir şi că îi datorez faptul că sunt aici astăzi", a mai spus ea.

"Este o poveste incredibilă cu un final fericit şi vreau să vin în Franţa pentru a le mulţumi tuturor francezilor şi a împărtăşi acest moment de fericire cu ei (...) este un miracol", a adăugat Betancourt.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici