- Home
- Externe
- (19.09.2022, 21:29)
- Daniel Contescu , , Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Slujba s-a încheiat. Regina a fost înmormântată în Capela Castelului Windsor / Sicriul a trecut pe lângă Palatul Buckingham pentru ultima dată / Sute de demnitari participă la procesiune / Principesa Margareta şi Principele Radu participă la funeralii FOTO VIDEO
Evenimentul important al zilei de 19 septembrie este reprezentat de funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, la care vor participa sute de lideri mondiali.
Urmărește
17406 afișări
UPDATE 22:45 Regina Elisabeta a fost înmormântată alături de familie, în Capela St. George
Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, luni, după un serviciu funerar privat, la Capela St. George, alături de tatăl său, Regele George al VI-lea, de Regina Mamă şi de sora sa Margareta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Serviciul funerar privat de la Capela St George, unde regina a fost înmormântată, a început la ora 21.30.
Sicriul ei a stat în cavoul regal al bisericii, la Castelul Windsor, încă de la slujba de înmormântare, la care au participat circa 800 de persoane.
Membrii familiei regale s-au întors la capelă pentru evenimentul intim.
Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în capela memorială Regele George al VI-lea, care este o mică anexă a bisericii.
UPDATE 21:30 Regele Charles şi familia regală se vor întoarce la capela St. George pentru înmormântarea Reginei
Regele Charles al III-lea şi alţi membri ai Familiei Regale urmează să se întoarcă la Capela St George pentru o slujbă privată de familie, informează BBC.
Aceştia vor asista la înmormântarea Reginei în capela memorială Regele George al VI-lea, alături de regretatul ei soţ, Ducele de Edinburgh.
Detaliile slujbei nu au fost dezvăluite. Evenimentul nu va fi televizat, iar presa nu va fi prezentă.
UPDATE 18:55 Slujba de înmormântare s-a încheiat
Astfel se încheie slujba de înmormântare din capela St George, la care au participat aproximativ 800 de persoane - şi, odată cu ea, evenimentele publice pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a.
Membrii Familiei Regale, inclusiv Regele Charles al III-lea, vor părăsi acum capela şi vor merge chiar la Castelul Windsor.
Dar la ora 19:30(21:30, ora României) în această seară, regele şi rudele sale se vor întoarce la capelă pentru înmormântarea reginei.
UPDATE 18:50 Slujba de înmormântare se apropie de final
Regina este coborâtă în cavoul regal înainte de a fi înmormântată mai târziu, în cadrul unei ceremonii private de familie.
UPDATE 18:40 Sceptrul şi coroana i-au fost luate reginei
Unul dintre cele mai importante momente ale zilei, regina este separată de bijuteriile coroanei sale.
Coroana imperială de stat, globul şi sceptrul sunt scoase de bijutierul coroanei de pe sicriul ei.
În cele din urmă, acestea vor fi returnate în Turnul Londrei, dar deocamdată sunt predate decanului din Windsor, care le aşează cu grijă pe altar.
UPDATE 18:20 Începe slujba de înmormântare
— Royal Central (@RoyalCentral) September 19, 2022
UPDATE 18:10 Sicriul reginei soseşte la capela St George
Cortegiul funerar a ajuns acum la Capela St George, unde va avea loc slujba de înmormântare, potrivit BBC.
Membri ai cavaleriei sunt aliniaţi pe scări. Garda de la Castelul Windsor îşi prezintă armele în timp ce sosesc familia regală şi cortegiul de stat.
În scurt timp, sicriul reginei va fi ridicat cu grijă de către grupul de purtători şi va fi transportat pe treptele vestice în capelă.
— Royal Central (@RoyalCentral) September 19, 2022
UPDATE 17:45 Regina a ajuns acasă, la Castelul Windsor
UPDATE 17:30 Cortegiul se apropie de Windsor
Procesiunea se îndreaptă spre Long Walk.
Între timp, Regimentul de Cavalerie al Casei şi membrii clerului, inclusiv Arhiepiscopul de Canterbury, şi-au ocupat locurile pe treptele care duc la Capela St. George .
UPDATE 15:45 Cortegiul funerar se îndreaptă spre Windsor
Cortegiul funerar de stat se va îndrepta acum spre Windsor pentru o slujbă de înmormântare la Capela St George la ora 16:00(18:00, ora României).
Sunt aşteptaţi în jur de 800 de invitaţi - deci este un eveniment de mai mică amploare decât cel de la Westminster.
Mai târziu în cursul serii, regina va fi înmormântată în cadrul unei slujbe private de familie.
În timp ce vehiculul părăseşte Arcul Wellington, membrii paradei fac un salut regal şi se intonează din nou imnul naţional.
Regele şi regina consoartă, precum şi alţi membri ai familiei regale de rang înalt vor călători acum cu maşina.
UPDATE 15:30 Procesiunea ajunge la Arcul Wellington
UPDATE 15:20 Procesiunea a trecut pe lângă Palatul Buckingham
Celebrul palat cu 775 de camere, renumit în întreaga lume a fost principala casă de familie a reginei timp de 67 de ani, de la încoronarea ei până la începutul pandemiei în 2020.
A fost locul în care a devenit mamă, locul de naştere al lui Charles şi al fiilor ei mai mici, Andrew şi Edward.
Pentru familia ei, care îşi continuă mersul lent şi constant spre Hyde Park Corner, acesta va fi un moment emoţionant. Pentru miile de oameni adunaţi pe trotuare, este un ultim rămas bun.
— The Royal Family (@RoyalFamily) September 19, 2022
UPDATE 14:59 Procesiunea, în drum spre Palatul Buckingham. Biden nu se vede pe nicăieri încă.
UPDATE 14:43 Echipa de la rezidenţa Reginei, printre care bucătari, chelneri şi poliţişti, se află în faţa palatului şi aduc un ultim omagiu celui mai longegiv monarh.
FOTO Reuters
UPDATE 14:27 Sicriul Reginei, în drum spre Windsor
Deasupra sicriului reginei, în interiorul unei coroane de flori, se află o felicitare pe care scrie simplu: „În memoria iubitoare şi devotată. Charles R.”.
The card on top of the coffin is from the King to his late mother:
— Chris Ship (@chrisshipitv) September 19, 2022
He wrote: ‘In loving and devoted memory. Charles R’. pic.twitter.com/9FNHNiehiv
Mulţimea petrece cu ochii sicriul Reginei. Oamenii sunt emoţionaţi.
După slujba din Capela St Georges, programată pentru ora 17:00, bijutierul Coroanei va îndepărta Coroana Statului Imperial, globul şi sceptrul, toate aşezate pe sicriul Reginei, şi le va aşeza pe altar.
UPDATE 14:12 Sicriul reginei părăseşte Westminster Abbey
Sicriul reginei este transportat acum din Westminster Abbey şi va începe călătoria spre Capela St George din Windsor.
În urma sicriului merg regele şi regina consort, apoi prinţesa regală, ducele de York şi contele de Wessex. Prinţul şi Prinţesa de Wales urmează cu copiii lor, George şi Charlotte, Ducele şi Ducesa de Sussex.
Procesiunea, condusă de rege, va fi formată din mai multe grupuri, fiecare fiind acompaniat de o fanfară de serviciu. Printre aceste grupuri se numără reprezentanţi ai Serviciului Naţional de Sănătate Publică (NHS) şi membri ai Poliţiei Regale Canadiene Călare, precum şi detaşamente ale forţelor armate ale Commonwealth-ului.
În Hyde Park, tunurile vor fi trase în fiecare minut în timpul procesiunii de către King's Troop Royal Horse Artillery, în timp ce Big Ben va bate la fiecare minut.
UPDATE 14:00 Două minute de tăcere în memoria Reginei. Macron şi alţi şefi de stat au intrat în Abaţie
UPDATE 13:55 Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, rosteşte acum o rugăciune care încredinţează sufletul celui decedat lui Dumnezeu.
Laudaţia va include versul familiar "Pleacă, suflet creştin, din această lume", care se aude adesea în timpul înmormântărilor.
UPDATE 13:52 Sicriul reginei Elisabeta a II-a a fost transportat cu un car de tunuri de la Westminster Hall la Westminster Abbey, tractat de 142 de marinari din Marina Regală.
Regele Charles, căruia i s-au alăturat membri ai familiei regale - inclusiv prinţii William şi Harry -, precum şi membri ai casei regale, au urmat sicriul.
UPDATE 13:50 Congregaţia cântă imnul al treilea „Iubire divină, toate iubirile întrecând”, după rugăciunea Domnească.
Imnul este o melodie galeză şi a fost cântat la nunta prinţului şi prinţesei de Wales la Westminster Abbey în 2011. Aranjamentul este realizat de James O'Donnell, un fost organist al abaţiei.
UPDATE 13:45 Un ofiţer de poliţie a leşinat în timp ce se afla la datorie în timpul ceremoniilor pentru funeraliile Reginei. Imaginile arată cum ofiţerul este transportat pe o targă de către membri ai Marinei Regale
Din cadrul publicului, peste 400 de persoane au avut nevoie astăzi de îngrijiri medicale.
UPDATE 13:35 Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a rostit predica emoţionantă despre viaţa Reginei, o viaţă în slujba oamenilor
Regina a jurat, în cadrul unei emisiuni cu ocazia celei de-a 21-a aniversări, că întreaga sa viaţă va fi dedicată slujirii naţiunii şi Commonwealth-ului. „Rareori o astfel de promisiune a fost atât de bine ţinută", a spus arhiepiscopul.
„Exemplul Majestăţii Sale Defuncte nu a fost dat prin poziţia sau ambiţia sa, ci prin cei pe care i-a urmat. Ştiu că Majestatea Sa împărtăşeşte aceeaşi credinţă şi speranţă în Isus Hristos ca şi mama sa, acelaşi simţ al serviciului şi al datoriei”, a mai spus acesta.
UPDATE 13:22 Premierul Liz Truss, discurs religios. Truss a rostit cea de-a doua lecţie din Scriptură, din Evanghelia după Ioan: „Să nu se tulbure inima voastră: Credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine". Pasajul se referă la promisiunea făcută de Hristos urmaşilor săi privind un loc în ceruri. El le spune ucenicilor săi: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa; nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine".
UPDATE 13:15 Patricia Scotland ia cuvântul, vorbind despre corupţie şi incoruptibilitate.
Arhiepiscopul de Canterbury, Preasfinţitul Justin Welby, ţine predica. Premierul Liz Truss şi Patricia Scotland, secretarul general al Commonwealth-ului vor lua cuvântul la înmormântare.
UPDATE 13:00 Istoria afetului de tun al Marinei Regale care va purta sicriul reginei
Luni, sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi transportat de la Westminster Hall la Westminster Abbey cu ajutorul unui afet de tun a Marinei Regale, de o importanţă ceremonială uriaşă, scrie Sky News.
Tunul Ordnance BL 12-pounder 6 cwt a fost fabricat în 1896 pentru Royal Horse Artillery - dar nu a fost niciodată în serviciul activ.
În schimb, a fost folosit pentru funeraliile reginei Victoria în februarie 1901.
Afetul a transportat ulterior sicriele regelui Edward al VII-lea, regelui George al V-lea, regelui George al VI-lea, al lui Winston Churchill şi al lordului Louis Mountbatten.
Pentru regina Elisabeta a II-a, afetul va fi tras de 142 de membri ai Marinei Regale.
UPDATE 12:45 Cortegiul funerar a plecat spre Sala Westminster. Regele Charles, în urma sicriului regal, alături de fiii săi. 142 de marinari din Marina Regală ţin ceremonia
UPDATE 12:20 Familia Regală, video emoţionant pe reţelele de socializare
„Ne amintim de regina noastră. Astăzi, oamenii din Marea Britanie, din Commonwealth şi din întreaga lume vor aduce un omagiu vieţii şi domniei extraordinare a Majestăţii Sale Regina”, a scris familia regală, pe Twitter.
Remembering Our Queen.
— The Royal Family (@RoyalFamily) September 19, 2022
Today people from across the UK, Commonwealth and around the world will pay tribute to the extraordinary life and reign of Her Majesty The Queen. pic.twitter.com/yuFxoo6Gdu
UPDATE 11:45 Are loc o ceremonie spectaculoasă a forţelor militare, în timp ce invitaţii de seamă la înmormântare continuă să sosească
UPDATE 11:20 Sute de persoane aşteaptă să ia parte la slujba de înmormântare. Sicriul reginei va fi apoi coborât în cavoul regal
UPDATE 9:00 S-a încheiat serviciul funerar de stat
UPDATE 9:00 Ultimul drum al Reginei prin Londra
Sute de oameni s-au strâns pentru a urmări drumul cortegiului funerar.
Uşile Westminster Hall s-au închis. Sute de mii de persoane care au călătorit la Londra din toată Marea Britanie şi din întreaga lume au putut să-i aducă un omagiu începând de miercuri seară şi pe tot parcursul weekendului.
Cei patru copii ai reginei au organizat un priveghi vineri seara, iar nepoţii au făcut acelaşi lucru sâmbătă.
Gărzile au vegheat timp de şase ore pe tură, intrând şi ieşind din roluri la intervale de 20 de minute.
În acest timp au loc ultimele pregătiri pentru funeraliile de stat din această dimineaţă.
UPDATE 8:50 Bursa de la Londra a fost închisă pentru a marca funeraliile reginei
Pieţele londoneze, inclusiv FTSE 100 şi indicii de tranzacţionare asociaţi, au funcţionat în fiecare zi de la anunţarea decesului reginei, după închiderea de joi, 8 septembrie, inclusiv deschiderea şi închiderea la orele obişnuite în ziua următoare.
În mod normal, bursa de valori se închide în zilele de sărbători bancare şi în weekend-uri.
Multe alte companii au decis să oprească activitatea o parte sau toată ziua de luni, deşi nu sunt obligate să facă acest lucru.
UPDATE 8:44 Familia regală publică o nouă fotografie cu Regina, iar noul Rege transmite un mesaj pentru cei care le sunt alături
„În timp ce ne pregătim cu toţii să ne luăm rămas bun, am vrut pur şi simplu să profit de această ocazie pentru a le mulţumi tuturor acelor nenumăraţi oameni care au fost un sprijin şi o mângâiere pentru familia mea şi pentru mine în aceste momente de durere”, a scris regele Charles, pe Twitter.
Ce se va întâmpla luni
6:00 - Se va încheia perioada de omagiere a reginei
Starea de veci, în care sicriul închis al reginei a fost expus publicului la Westminster Hall începând de miercurea trecută, se va încheia.
7:00 - Se deschide Abaţia Westminster
Abaţia Westminster se va deschide pentru congregaţia care participă la funeraliile reginei. Înmormântarea, care va presupune una dintre cele mai mari adunări de şefi de stat şi membri ai familiei regale pe care Marea Britanie le-a găzduit în ultimele decenii, va include familii regale europene şi lideri mondiali.
7.10 - Sicriul reginei este transportat la abaţie
Sicriul va fi transportat cu trăsura de la Sala Westminster la Abaţie, fiind remorcat de 142 de marinari din Marina Regală. Regele Charles al III-lea, căruia i se vor alătura membri ai familiei regale, precum şi membri ai casei regale, vor urma sicriul.
7:40 - Procesiunea ajunge la Abaţia Westminster
Procesiunea va ajunge la Poarta de Vest a Abaţiei Westminster, iar grupul de purtători, format din membri ai gărzii reginei, va purta sicriul de pe trăsura cu tunuri.
8:00 - Începe slujba
Va începe slujba, care va fi condusă de decanul de la Westminster, Dr. David Hoyle. Predica va fi ţinută de arhiepiscopul de Canterbury.
8:10 - Ultimul mesaj
Se va asculta ultima recitare, care va fi urmată de două minute de reculegere.
8.30 - Se încheie serviciul funerar de stat
Imnul naţional va fi intonat, punând capăt serviciului funerar de stat. Sicriul va fi apoi transportat la trăsură.
9:15 - Procesiunea până la Arcul Wellington
Procesiunea, condusă de rege, va fi formată din mai multe grupuri, fiecare fiind acompaniat de o fanfară de serviciu. Printre aceste grupuri se numără reprezentanţi ai Serviciului Naţional de Sănătate Publică, membri ai Poliţiei Regale Canadiene, precum şi detaşamente din cadrul Forţelor Armate ale Commonwealth-ului. În Parcul Hyde se vor trage focuri de armă la fiecare minut de artileria regală, în timp ce turnul cu ceas Big Ben va suna la fiecare minut. Procesiunea îşi va croi drum pe străzi.
10.00 - Sicriul este amplasat în maşina funerară de stat
Procesiunea va ajunge la Arcul Wellington, iar grupul de purtători va transfera sicriul în maşina funerară înainte ca aceasta să plece spre Windsor. De asemenea, va avea loc un salut regal şi va fi intonat imnul naţional.
11.06 - Sosirea la Windsor
Procesiunea va ajunge în Windsor şi va continua de la Long Walk până la Castelul Windsor. Regele şi membrii familiei regale se vor deplasa la Capela St George pentru slujba de înmormântare.
11:30 - Începe slujba de înmormântare
17:00 Va avea loc slujba religioasă
21.30 (ora 19:30 ora locală a Angliei) - Slujbă privată de înmormântare
Va fi o slujbă privată condusă de decanul din Windsor, la care vor participa doar Regele şi familia regală. Sicriul Reginei va fi depus în capela St George, alături de cel al Prinţului Phillip şi al părinţilor ei, Regele George al VI-lea şi Regina Mamă.
Rezumat de deschidere - THE GUARDIAN
După 10 zile de doliu oficial, înmormântarea reginei Elisabeta a II-a are loc astăzi la Londra.
Va fi o zi de ceremonie şi tradiţie – precum şi una dintre cele mai mari adunări de şefi de stat şi alţi lideri mondiali la care au fost martori în ultimii ani.
Ultimul dintre cei care stau la coadă pentru a-şi lua personal rămas bun de la regină în Westminster Hall va trece pe lângă catafalc la ora 6:30.
VIDEO Joe Biden şi soţia sa, Olena Zelenska, Ursula von der Leyen şi mai multe cupluri regale din Europa, la căpătâiul Reginei
Printre personalităţi, lideri ai lumii şi regi, s-au numărat şi Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi cuplurile regale ale Spaniei şi Suediei.
Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite va lipsi de la funeraliile reginei
Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite va lipsi luni de la funeraliile reginei Elisabeta, a declarat duminică o sursă din cadrul Ministerului britanic de Externe, contrar aşteptărilor Marii Britanii.
Arabia Saudită va fi reprezentată în schimb de prinţul Turki bin Mohammed al Saud, a precizat sursa.
Londra va găzdui sute de lideri globali, cu prilejul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Securitatea va fi de grad 0, cu interzicerea avioanelor private. Şi Joe Biden va ajunge cu un autobuz la locul ceremoniei.
Ducele de Norfolk este cel care se ocupă de înmormântarea Reginei şi de încoronarea noului monarh.
Aflat pe lista invitaţilor, preşedintele Iohannis a anunţat că va fi prezent luni, la Londra
Peste 500 de şefi de stat, mai puţin Vladimir Putin şi aliaţii lui din război, oameni de pretutindeni, stau la coadă pentru a aduce un ultim omagiu Suveranei.
Cea mai mare operaţiune de securitate desfăşurată vreodată în Regatul Unit
„Marca reginei era mai puternică decât cea a monarhiei. Acesta este punctul la care să reflectăm acum. Şi trebuie să distingem statutul pe care Elisabetta a avut-o întotdeauna, de cel al familiei regale. Pentru că capacitatea ei era de a genera o asemenea afecţiune în jurul ei, şi apoi capacitatea lui de a face faţă diferitelor probleme, atât interne, cât şi internaţionale: era una dintre calităţile ei. Nu al instituţiei, ci al persoanei sale”, susţine John Kampfner, director executiv la Chatham House, cel mai faimos think tank din Londra.
Noul rege, Charles al III-lea nu a pierdut timpul cu operaţiunea Spring Tide: a vizitat toate zonele Regatului: Scoţia cea tentată de independenţă deja odată cu referendumul din 2014 şi acum sperând la un nou vot, Irlanda de Nord şi a încheiat cu Ţara Galilor.
Charles, rege pe bicicletă?
Dar, ce rege va fi Charles? „O călătorie nu este suficientă pentru a rezolva probleme străvechi şi complexe, va fi un proces lung şi complex. Mă aştept la o monarhie mai asemănătoare cu monarhia pe bicicletă a monarhiilor nordice în viitor”.
Va afecta această înmormântare geopolitica? „Va fi o adunare planetară incredibilă şi chiar dacă vor fi şefi de stat şi nu de guvern, e adevărat că vor sosi preşedinţii SUA, Franţei şi ţări precum India. Atunci mai trebuie să facem o diferenţă între marca-regina şi marca-UK, este clar că prima avea o imagine mai pozitivă în Europa decât Marea Britanie”, spune acelaşi director.
Ce se va întâmpla cu Commonwealth-ul? „Nu se va întâmpla nimic imediat, dar cred că în 6 luni, 1 an vom vedea nişte mişcări”.
„Este o întrebare bună, mulţi care aveau simpatie pentru regina nu s-au definit monarhişti, nu s-au identificat cu monarhia şi totuşi între suişuri şi coborâşuri, cred că apogeul simpatiilor republicane în 1997 după moartea Dianei, are de mult a fost un procent foarte mic. Cred că va creşte din nou, dar nu-mi imaginez cât de mult”, explică analistul.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe