- Home
- Externe
- (24.02.2023, 04:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inovaţiile tehnologice ale războiului din Ucraina. Analist: „Am aflat că armata rusă nu are 3 metri înălţime”
Urmărește
50293 afișări
Conflictul din Ucraina oferă lecţii vechi şi noi despre războiul din secolul XXI (moralul armatelor, slăbiciunea militară descoperită a Rusiei, cel mai transparent câmp de luptă din istoria conflictelor militare, graţie noilor tehnologii), raportează Wall Street Journal.
Printre inovaţiile sale, dronele au fost folosite pentru supraveghere şi livrare echipate cu arme şi muniţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Ele au contribuit la un câmp de luptă extrem de vizibil şi au arătat cum tehnologiile ieftine le pot împiedica uneori pe cele mai scumpe construite la comandă să-şi atingă obiectivele.
Tancurile au fost, de asemenea, puse pe teren, reînnoind o dezbatere despre utilitatea lor, după ce majoritatea au fost avariate sau distruse de armele portabile antitanc Javelin de fabricaţie americană.
Chiar şi smartphone-urile de zi cu zi aruncă lumină pe câmpul de luptă, creând o arhivă vastă de aşa-numite informaţii cu sursă deschisă despre conflict, de la condiţile în care luptă soldaţii la crimele de război ale invadatorilor.
Ucraina a reuşit mai întâi să-i respingă pe ruşi de la Kiev mulţumită echipamentelor şi armelor occidentale, ceea ce a determinat Rusia să se orienteze către atacuri de artilerie de la distanţă. Ucrainenii au achiziţionat lansatoare de rachete HIMARS, războiul devenind unul de uzură.
Dar în ultimele luni, mişcarea liniilor frontului a încetinit, pe măsură ce ambele părţi se pregătesc pentru noi ofensive.
Succesele timpurii ale Ucrainei au încurcat evaluarea pe scară largă a multor analişti militari occidentali care au oferit ţării puţine speranţe faţă de ceea ce ei credeau că este o armată rusă superioară, care fusese revizuită şi modernizată în ultimii 15 ani.
La un an, subperformanţa Rusiei şi supraperformanţa Ucrainei de până acum nu ne spun cum se termină războiul.
Dar Stephen Twitty, un general-locotenent în retragere al armatei americane şi fost comandant adjunct al Comandamentului European al SUA, a spus: „Am aflat că armata rusă nu are 3 metri înălţime”.
Importanţa moralului pentru succesul militar nu este un concept nou.
Cu mai bine de două secole în urmă, împăratul francez Napoleon a spus că moralul era de trei ori mai important decât forţa de muncă şi echipamentul de pe câmpul de luptă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: FOCUS, un an de război în Ucraina: cea mai mare criză umanitară din Europa din ultimii 80 de ani
Citește și: Războiul din Ucraina, ziua 366. Ucraina trăieşte după un an de la invazie / Zelenski: "Pe 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere. Nu un steag alb, ci cel albastru şi galben. Nu fuga, ci înfruntarea. Rezistând şi luptând"/ Planul de pace al Chinei: cele 12 puncte înaintate de Beijing / NATO nu crede în asiatici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe