- Home
- Externe
- (24.02.2023, 04:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inovaţiile tehnologice ale războiului din Ucraina. Analist: „Am aflat că armata rusă nu are 3 metri înălţime”
Urmărește
50297 afișări
Conflictul din Ucraina oferă lecţii vechi şi noi despre războiul din secolul XXI (moralul armatelor, slăbiciunea militară descoperită a Rusiei, cel mai transparent câmp de luptă din istoria conflictelor militare, graţie noilor tehnologii), raportează Wall Street Journal.
Printre inovaţiile sale, dronele au fost folosite pentru supraveghere şi livrare echipate cu arme şi muniţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Ele au contribuit la un câmp de luptă extrem de vizibil şi au arătat cum tehnologiile ieftine le pot împiedica uneori pe cele mai scumpe construite la comandă să-şi atingă obiectivele.
Tancurile au fost, de asemenea, puse pe teren, reînnoind o dezbatere despre utilitatea lor, după ce majoritatea au fost avariate sau distruse de armele portabile antitanc Javelin de fabricaţie americană.
Chiar şi smartphone-urile de zi cu zi aruncă lumină pe câmpul de luptă, creând o arhivă vastă de aşa-numite informaţii cu sursă deschisă despre conflict, de la condiţile în care luptă soldaţii la crimele de război ale invadatorilor.
Ucraina a reuşit mai întâi să-i respingă pe ruşi de la Kiev mulţumită echipamentelor şi armelor occidentale, ceea ce a determinat Rusia să se orienteze către atacuri de artilerie de la distanţă. Ucrainenii au achiziţionat lansatoare de rachete HIMARS, războiul devenind unul de uzură.
Dar în ultimele luni, mişcarea liniilor frontului a încetinit, pe măsură ce ambele părţi se pregătesc pentru noi ofensive.
Succesele timpurii ale Ucrainei au încurcat evaluarea pe scară largă a multor analişti militari occidentali care au oferit ţării puţine speranţe faţă de ceea ce ei credeau că este o armată rusă superioară, care fusese revizuită şi modernizată în ultimii 15 ani.
La un an, subperformanţa Rusiei şi supraperformanţa Ucrainei de până acum nu ne spun cum se termină războiul.
Dar Stephen Twitty, un general-locotenent în retragere al armatei americane şi fost comandant adjunct al Comandamentului European al SUA, a spus: „Am aflat că armata rusă nu are 3 metri înălţime”.
Importanţa moralului pentru succesul militar nu este un concept nou.
Cu mai bine de două secole în urmă, împăratul francez Napoleon a spus că moralul era de trei ori mai important decât forţa de muncă şi echipamentul de pe câmpul de luptă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: FOCUS, un an de război în Ucraina: cea mai mare criză umanitară din Europa din ultimii 80 de ani
Citește și: Războiul din Ucraina, ziua 366. Ucraina trăieşte după un an de la invazie / Zelenski: "Pe 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere. Nu un steag alb, ci cel albastru şi galben. Nu fuga, ci înfruntarea. Rezistând şi luptând"/ Planul de pace al Chinei: cele 12 puncte înaintate de Beijing / NATO nu crede în asiatici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe