- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (22.08.2014, 14:00)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înregistrările secrete ale fiicei unuia dintre ultimii dictatori ai lumii - FOTO
Gulnara Karimova, fiica unuia dintre ultimii dictatori ai lumii - preşedintele Uzbekistanului, Islam Karimov - a fost la un moment dat una dintre cele mai puternice personalităţi din Asia Centrală. Însă, în prezent, situaţia ei s-a schimbat dramatic, scrie BBC.
Urmărește
42208 afișări
Gulnara Karimova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Într-o înregistrare audio care a ajuns în posesia jurnaliştilor de la BBC, Gulnara Karimova susţine că, împreună cu fiica ei, Iman, în vârstă de 16 ani, este arestată la domiciliu, în Uzbekstan, şi că are nevoie urgentă de ajutor medical.
"Avem nevoie urgentă de ajutor medical... S-a ivit această posibilitate de a trimite acest mesaj pe un stick şi am aprecia orice sprijin", se arată în înregistrarea care a trecut graniţa Uzbekistanului în secret.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Gulnara Karimova, în vârstă de 42 de ani, a reprezentat în anii trecuţi o imagine glamour venită din una dintre cele mai izolate ţări din lume, Uzbekistan, condusă de regimul lui Islam Karimov, ce poate fi comparat cu regimul lui Kim Jong-un din Coreea de Nord. În 2008, fiica preşedintelui Islam Karimov s-a instalat la periferia luxoasă a Genevei, după ce a fost numită reprezentant al Uzbekistanului la Naţiunile Unite.
În 2011, ea a fost acuzată că ar fi controlat, din Elveţia, sectorul de hidrocarburi din ţara sa, printr-o societate care a "sustras 80 la sută din exporturile de gaze naturale", potrivit unor note diplomatice obţinute de WikiLeaks.
Presa internaţională a scris atunci că aceste documente "aruncă o lumină nouă asupra modului în care Gulnara Karimova ar exploata economia unei ţări a cărei populaţie de 28 de milioane de locuitori trăieşte în proporţie de o treime în sărăcie".
WikiLeaks a mai publicat documente potrivit cărora Gulnara Karimova era femeia pe care uzbecii o urau cel mai mult din întreaga ţară.
Relaţia dintre Gulnara Karimova şi tatăl său s-a degradat şi mai mult în noiembrie 2012, când aceasta a postat poze provocatoare pe contul său de Twitter de la o şedinţă de yoga. Fotografiile nu au fost primite bine în Uzbekistan din pricina faptului că majoritatea uzbecilor sunt musulmani sunniţi, care respectă elementele conservatoare ale Islamului.
BBC scrie că, în luna martie a acestui an, ar fi primit o scrisoare de la Gulnara Karimova în care aceasta menţiona că este arestată la domiciliu. În înregistrările audio citate, fiica dictatorului din Uzbekistan menţionează că situaţia ei s-a deteriorat foarte mult şi că ea şi fiica ei "sunt tratate precum câinii".
"Casa este încojurată de sute de camere de luat vederi şi echipamente de supraveghere care îmi îngrădesc orice posibilitate de comunicare cu exteriorul. Este o situaţie teribilă pentru mine şi pentru fiica mea. Avem nevoie de ajutor medical de urgenţă", spune femeia.
Islam Karimov este la putere încă din 1989, atunci când conducea Partidul Comunist din fosta republică sovietică. O serie de referendumuri l-au menţinut în fruntea statului, însă el a ţinut observatorii străini departe, aşa că nu se poate verifica autenticitatea alegerilor.
Citeşte şi:
SOŢIILE DICTATORILOR: Cine sunt femeile din spatele celor mai cunoscuţi dictatori ai lumii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe