- Home
- Externe
- WASHINGTON, (25.07.2014, 08:23)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Instalaţiile nucleare din SUA sunt insuficient pregătite pentru a face faţă unor catastrofe naturale
Instalaţiile nucleare americane trebuie pregătite mai bine pentru a face faţă unor eventuale catastrofe naturale precum cutremure, tsunami sau inundaţii, dezvăluie un raport publicat joi, relatează AFP.
Urmărește
466 afișări
Instalaţiile nucleare din SUA sunt insuficient pregătite pentru a face faţă unor catastrofe naturale
Intitulat "Lecţii din accidentul nuclear de la Fukushima pentru ameliorarea siguranţei centralelor nucleare", acest raport a fost comandat după catastrofa niponă din martie 2011.
Abordarea reglementării şi securităţii instalaţiilor nucleare în Statele Unite "este clar inadaptată pentru a împiedica accidentele sau topirea centrului reactorului şi pentru atenuarea consecinţelor", subliniază raportul.
Chiar dacă s-au făcut unele schimbări în centralele americane ca urmare a catastrofei de la Fukushima, normele actuale de securitate se bazează pe certitudinea că instalaţiile nucleare pot face faţă unor probleme de echipamente, pene, întreruperi de curent sau alte deficienţe de funcţionare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Dar experienţa a arătat că cele mai mari accidente nucleare, Fukushima Daiichi, Three Mile Island sau Tchernobyl, "au fost iniţiate toate de evenimente neprevăzute", afirmă raportul.
Catastrofe naturale, erori umane sau întreruperi de curent la scară mare "pot afecta regiuni întinse şi mai multe centrale nucleare", avertizează John Garrick, inginer în domeniul nuclear şi coautor al raportului.
Acesta nu a dezvăluit însă erori din partea autorităţilor japoneze înainte de catastrofa din 11 martie 2011, când un cutremur urmat de un tsunami au întrerupt curentul electric la centrala Fukushima, provocând pagube importante la trei reactoare.
Raportul le cere, de asemenea, autorităţilor americane în domeniu să analizeze cu atenţie ultimele date ştiinţifice referitoare la riscurile naturale.
"Noi dovezi arată că unele evenimente nu sunt aşa de rare după cum se credea", adaugă Garrick.
Centralele trebuie astfel să fie pregătite să facă faţă unei catastrofe naturale care le-ar avaria structura şi care ar provoca o dispersie a materiei radioactive dincolo de raza de urgenţă de 16 kilometri care le înconjoară, susţine raportul.
Textul subliniază necesitatea de examinare a planurilor de urgenţă pentru o alimentare electrică de salvare, de exemplu.
El recomandă, de asemenea, o mai bună instruire a persoanelor, care ar putea fi chemate să gestioneze catastrofe, şi cere administraţiei să "introducă în regulamentul de securitate al instalaţiilor nucleare concepte recente de risc".
Riscul de catastrofă naturală nu este mai important decât înainte, dar experţii înţeleg astăzi mai bine eventualele consecinţe, conchide raportul.
Statele Unite numără 100 de reactoare nucleare, a căror siguranţă este supervizată de Comisia pentru reglementare nucleară.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe