Insulă din mijlocul Pacificului, asaltată de deşeurile de plastic din apă

O insulă din mijlocul Pacificului este asaltată de deşeurile de plastic din apă. Potrivit cercetătorilor, în zonă ajung de zeci de ori mai multe deşeuri decât pe malurile continentelor din jur. De vină este curentul oceanic care trece prin zonă transportând gunoaiele.

Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului Insulă din mijlocul Pacificului, asaltată de deşeurile de plastic din apă

Insulă din mijlocul Pacificului, asaltată de deşeurile de plastic din apă

Insula Paştelui, o bucată mică de pământ din mijlocul Oceanului Pacific, este blocată într-un ocean „de plastic”. Potrivit statisticilor locale, pe insulă ajunge de aproximativ 50 de ori mai mult microplastic decât pe coastele statului Chile.

Fenomenul este provocat de un curent care transportă gunoi din Australia, din America de Sud şi de pe navele de pescuit.

„Microplasticul pe care îl găsim pe coastă nu este al nostru. Deşeurile de plastic se descompun pe măsură ce călătoresc de-a lungul curenţilor şi se degradează până devin microplastic”, a spus Moiko Pakomio, un biolog marin al administraţiei locale, potrivit Reuters.

Microplasticul a contaminat şi fauna locală, inclusiv aricii de mare pe care îi mănâncă atât rezidenţii, cât şi diverşi prădători, contaminând tot lanţul trofic.

„Ne afectează viaţa, ne afectează mâncarea, peştii albaştri care trăiesc în oceanul nostru şi de care depindem pentru proteine”, a spus Pedro Edmunds, primarul oraşului Rapa Nui.

Autorităţile locale au demarat o campanie împotriva poluării cu plastic. Luna viitoare ar putea fi semnat un acord în Coreea de Sud pentru reducerea utilizării plasticului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici