Insulele Prinţilor de lângă Istanbul – un loc ce nu trebuie ratat dacă vizitezi Turcia

La sud de Istanbul, în Marea Marmara, Insulele Prinţilor oferă un peisaj demn de admirat. Odată ajunşi aici, vizitatorii se pot bucura de experienţe unice prin care pot să se plimbe pe plaje, străzi, să admire arhitectura locală şi să se bucure de celebrele reţete turceşti.

Urmărește
3540 afișări
Imaginea articolului Insulele Prinţilor de lângă Istanbul – un loc ce nu trebuie ratat dacă vizitezi Turcia

Foto. TGA

Insulele Prinţilor se regăsesc chiar lângă Istanbul şi oferă un loc ideal pentru cei care vor să experimenteze o vacanţă liniştită, departe de agitaţia Istanbulului. Pe insule pot fi vizitate conace celebre unde au locuit unii dintre cei mai faimoşi scriitori din Turcia.  

Insulele Prinţilor sunt formate din nouă insule: Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, Insula Sedef, Yassıada, Sivriada, Insula Kaşık şi Insula Tavşan. Doar Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada şi Insula Sedef pot fi accesate cu uşurinţă cu ajutorul serviciilor zilnice de transport oferite de feriboturi, care pot veni atât din partea europeană cât şi din cea asiatică a Istanbulului. Străzile de pe aceste insule sunt închise traficului pentru maşini.  

Potrivit izvoarelor istorice, Insulele Prinţilor au fost numite astfel după ce au devenit un loc în care prinţii, împăraţii şi împărătesele au fost exilaţi în timpul Imperiului Roman de Răsărit. Insulele au fost şi schit pentru cler şi, totodată, destinaţie de vacanţă de vară pentru monarhii care au domnit de-a lungul istoriei Turciei. Pe insule au locuit şi autori celebri turci şi lideri politici mondiali.

Deşi Insulele Prinţului au patru anotimpuri distincte, primăvara şi vara sunt cele mai indicate anotimpuri pentru a le vizita. Restaurantele de pe insulă oferă tuturo vizitatorilor care le trec pragul peşte proaspăt de sezon şi selecţii variate de aperitive şi vinuri turceşti, dar şi salate. 

 

Cea mai mare insulă

Cea mai mare insula este insula Büyükada care se traduce prin „Insula mare” din limba turcă. Insula poate fi tranzitată de pe bicicletă, iar vizitatorii pot face chiar şi picnicuri în pădurile de acolo. Insula are un turn cu ceas care este foarte aproape de debarcader. Totodată, aici poate fi găsită şi mănăstirea Aya Yorgi şi Yuce Tepe care sunt atracţii importante. Mănăstirea este un loc ideal pentru credincioşii ortodocşi şi este folosită şi astăzi. Vizitatorii din ţară şi din străinătate fac, de asemenea, jurămintele în interiorul şi în afara capelei pentru a-şi îndeplini dorinţele.  

Clădiri istorice atractive

Heybeliada, (sau „Insula cu Sacoşă”) se numeşte aşa întrucât pe hartă arată chiar ca o sacoşă. Este a doua insula ca mărime din grupul de Insule a Prinţilor. Heybeliada găzduieşte mai multe structuri istorice, ca de exemplu Sinagoga Bey Yaakov şi Biserica Aya Nicola. Insula are şi o şcoală care îi pregăteşte pe clerici şi care în prezent găzduieşte şi festivaluri şi evenimente importante de pe insulă. Vizitatorii ajunşi acolo pot vedea şi Parcul Natural Degirmenburnu de pe bicicletă sau în mers.  

Altarul celebrului povestitor Sait Faik

Burgazada este a treia insula ca mărime din Insulele Prinţilo. Burgazada găzduieşte mai multe structuri istorice, precum muzeul Sait Faik, care este una dintre atracţiile principale. Mănăstirea Aya Yorgi Garibi domină priveliştea şi iese în evidenţa prin pereţii şi clopotul care sunt pictaţi în tonuri albastru şi în alb. Muzeul Sait Faik este în fosta casă a poetului şi povestitorului turc Sait Faik Abasyank.

Insula roşie

Kinaliada este cea mai apropiată insula de oraşul Istanbul şi este o alegere excelentă pentru o evadare rapidă şi liniştită din agitaţia oraşului. Micuţa insula numită după marquis-ul care a descoperit-o la acea vreme poate fi traversată în nu mai mult de jumătate de oră.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici