Întâlnirea miniştrilor de Externe din Grupul G7: Nu vor exista sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu Siria/ Secretarul de Stat american: Este clar că regimul familiei Assad se apropie de sfârşit

Miniştrii de Externe ce au participat la o întrevedere a G7 au respins solicitarea Marii Britanii în privinţa impunerii unor sancţiuni Rusiei în urma presupusului atac chimic din Siria, informează BBC News online.

Urmărește
2150 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea miniştrilor de Externe din Grupul G7: Nu vor exista sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu Siria/ Secretarul de Stat american: Este clar că regimul familiei Assad se apropie de sfârşit

Întâlnirea miniştrilor de Externe din Grupul G7: Nu vor exista sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu Siria (Imagine: Hepta)

Miniştrii de Externe au încercat să ajungă la un acord comun în legătură cu conflictul din Siria, înainte ca secretarul de stat al SUA să întreprindă o vizită în Rusia pentru a convinge Administraţia de la Kremlin să nu mai susţină Guvernul Bashar al-Assad în războiul sirian.

Statele membre ”Grupului celor şapte” a ajuns la concluzia comună că nu există o soluţie a rezolvării crizei siriene atâta timp cât preşedintele Assad se află la conducerea Administraţiei de la Damasc.

Propunerile ca Rusia să fie sancţionată în urma atacului chimic ce a avut loc în Siria au fost marginalizate în cadrul întrevederii miniştrilor de Externe ai G7.

Sancţiunile împotriva Rusiei şi Siriei nu vor fi puse în aplicare decât după concluzia investigaţiei atacului chimci ce a avut loc la 4 aprilie, potrivit unor surse ale Guvernului Marii Britanii.

Membrii Grupului celor şapte, ce include cele mai industrializate state din lume, au căzut de acord să întârzie implementarea sancţiunilor până la descoperirea unor dovezi ”ferme şi incontestabile” asupra atacului chimic, potrivit postului de televiziune BBC News.

Rex Tillerson: Este clar că regimul familiei Assad se apropie de sfârşit

Statele Unite speră că Rusia va renunţa la sprijinul pentru preşedintele sirian Bashar al-Assad, întrucât acţiuni precum atacul chimic de săptămâna trecută i-au înlăturat legitimitatea, a declarat marţi Rex Tillerson, secretarul de Stat american, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

"Este clar pentru noi că domnia familiei Assad se apropie de sfârşit. Dar întrebarea este cum se va termina, iar tranziţia în sine ar putea fi foarte importantă în opinia noastră pentru durabilitatea şi stabilitatea în interiorul Siriei unificate. De aceea nu vrem să presupunem cum se va încheia", a declarat Rex Tillerson, în cadrul unei întâlniri a miniştrilor de Externe din Grupul G7.

Tillerson a precizat că nu este clar dacă Rusia a luat în serios obligaţia de a elimina armele chimice din Siria sau a fost vorba despre incompetenţă, adăugând că distincţia "nu contează prea mult pentru cei morţi".

"Nu putem permite să se întâmple din nou acest atac. Vrem să diminuăm suferinţa poporului sirian. Rusia poate să fie parte din acest viitor şi joacă un rol important. Sperăm că guvernul rus va ajunge la concluzia că s-a aliat cu un partener care nu este de încredere, (preşedintele sirian) Bashar Al-Assad", a mai spus Tillerson la summitul din localitatea italiană Lucca.

După întâlnirea cu diplomaţii din G7, Rex Tillerson se află la Moscova, unde intenţionează să aibă o întrevedere cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Washingtonul speră să folosească această vizită - prima a unui oficial din administraţia Trump în Rusia - pentru a transmite aşteptările sale Moscovei.

Miniştrii de Externe ce au participat la o întrevedere a G7 au respins solicitarea Marii Britanii în privinţa impunerii unor sancţiuni Rusiei în urma presupusului atac chimic din Siria. Membrii Grupului G7, ce include cele mai industrializate state din lume, au căzut de acord să întârzie implementarea sancţiunilor până la descoperirea unor dovezi "ferme şi incontestabile" asupra atacului chimic.

La întâlnirea de marţi din oraşul toscan s-au alăturat diplomaţi din ţări majoritar musulmane, precum Iordania, Qatar, Arabia Saudită, Turcia şi Emiratele Arabe Unite. Includerea acestor ţări este importantă pentru strategia SUA privind Siria, care implică primirea unui ajutor din partea naţiunilor din Orientul Mijlociu pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în Siria, după ce gruparea teroristă Stat Islamic este înlăturată.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici